Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Nikon Europe ma bejelentette legújabb COOLPIX kompakt fényképezőgépét. A COOLPIX S80 innovatív, többérintéses OLED-monitorral, 14,1 megapixeles felbontással, 5x zoom NIKKOR objektívvel és HD videorögzítési képességgel rendelkezik. Az új modell a könnyű használhatóságot nagyszerű teljesítménnyel ötvözve kiváló felvételeket és egyedi stílust kínál.

Mark Pekelharing, a Nikon Europe B.V. fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „Az S80 jól mutatja a Nikon eltökéltségét, hogy az érintőképernyős fényképezőgépek kategóriájában is vezető pozíciót tartson fenn. A divatos, karcsú megjelenés és a kiváló minőségű monitor jóvoltából egyszerű a képek kezelése, a gép gyors reagálása révén pedig kiváló minőségben örökíthetők meg a pillanatok. Az S80 egyszerre kínál kézzelfogható teljesítményt és egyedi stílust: ez a divatos fotós tökéletes eszköze.”

Érintőképernyő

Az S80 Érintéses kioldás funkciója lehetővé teszi, hogy a fotós egyszerűen a képernyő adott részének megérintésével állítsa be az élességet és készítse el a felvételt. Ezáltal gyors és könnyű a fényképek komponálása. A nagy (819 000 képpont) felbontású OLED- érintőképernyőn lapozni lehet a már elkészített felvételek között, és egyszerű megosztani őket a családdal és a barátokkal. Az érintőképernyő másik varázslatos tulajdonsága, hogy a beépített képfeldolgozást is leegyszerűsíti. A beépített szűrők – például a halszemoptika, a kiválasztott szín kiemelése és a miniatűr hatás – segítségével számítógép használata nélkül, helyben is lehetségessé válik a kreatív képszerkesztés.

HD videók egyszerűen

A COOLPIX S80 HD videót tud rögzíteni sztereó hanggal, ami ideális választássá teszi mindazok számára, akik a többformátumú technológiák élvonala iránt érdeklődnek. Segítségével azonnal megörökíthető a kínálkozó pillanat – felvétel közben még a zoom is használható. Ha a nagyméretű, 8,7 cm-es (3,5 hüvelykes) OLED-képernyőt nem tartja elegendőnek a felvételek megosztásához, a HDMI-csatlakozó használatával a nagy felbontású képeket és videókat kompatibilis televízión is megjelenítheti.

Stílus és teljesítmény

A stílusos, kétszínű borítással rendelkező S80 a meglepően karcsú méretei miatt remekül hordozható. A gép Egyszerű automatikus módja garantálja, hogy a műszaki részleteken való aggódás nélkül is remek képek szülessenek. A gép belsejében megbúvó remek technológiák, például az ötféle beépített elmosódásgátló funkció (köztük az objektív eltolásos rázkódáscsökkentés és a mozgásérzékelés) biztosítják, hogy az ön elképzelése szerinti képek készüljenek.

A következetesen kiváló képek további garanciája az EXPEED C2, a Nikon továbbfejlesztett digitális képfeldolgozó motorja. Az EXPEED C2 még magasabb szintre emelt képminőségével, részletgazdagságával és képfeldolgozási sebességével tovább bővíti a fényképezésben rejlő lehetőségek körét. Az EXPEED C2 gépben működő verzióját kifejezetten a COOLPIX S80-hoz igazították; ennek köszönhetően minden fénykép és videó csodálatos lesz.

ViewNX 2

A ViewNX 2 olyan univerzális szoftvercsomag, amellyel gyorsan és könnyen importálhatja, tallózhatja, szerkesztheti és oszthatja meg fényképeit és videofelvételeit. A rendkívül sikeres ViewNX szoftverre épülő ViewNX 2 felhasználóbarát, funkciógazdag csomag, amely jóval többet nyújt, mint az számítógépes operációs rendszerek részeként szállított programok. A vadonatúj, fejlett videoszerkesztő funkciók közvetlenül a Nikon díjnyertes DSLR fényképezőgépeitől származnak, és lenyűgöző képsorokat vághat össze velük. A ViewNX 2 minden Nikon fényképezőgéppel együtt kerül szállításra, és önállóan, ingyenes letöltés formájában is elérhető.

A Nikon Corporation ezzel a modellel egy időben jelentette be az S8100 nevű típust is, amely azonban Európában nem kerül forgalomba.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!