KezdőlapHi-TechA Nokia Ovi Áruházában a letöltések száma elérte a napi 3 milliót...

A Nokia Ovi Áruházában a letöltések száma elérte a napi 3 milliót

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Nokia bejelentette, hogy az Ovi Áruház elérte a napi 3 millió letöltést, amely az egyre több rendszeres Ovi Áruház felhasználónak, valamint a Nokia új Symbian okostelefon-családjának köszönhető. Az elmúlt 12 hónapban a Forum Nokia fejlesztői közösséghez több mint 400 000 fejlesztő csatlakozott, és már 92 fejlesztő alkalmazása átlépte az egymilliós letöltésszámot.

A Nokia Qt Software Development Toolkit (SDT) és a Qt SDK együttes letöltéseinek száma elérte a 1,5 milliót, mivel a fejlesztők felismerték, hogy az eszköz segítségével az alkalmazások létrehozása egyszerűbb és gyorsabb az olyan készülékekre, mint a Nokia C7 vagy Nokia C6-01 okostelefonok. A múlt hónap stratégiai lépéseként a Nokia bejelentette a Qt-re épülő közös alkalmazásfejlesztést, ami megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését a Symbian alapú készülékekhez és az új MeeGo operációs rendszerrel működő termékekhez.

Néhány új alkalmazás az Ovi Áruházban, Symbian okostelefonokra:

  • Swype: A billentyűzeten egyetlen folyamatos mozdulattal a Swype technológiájának segítségével lehetősége van a felhasználóknak a gyorsabb és egyszerűbb szövegbevitelre.
  • NHL Játékközpont: Tarts lépést a kedvenc jégkorong-csapatoddal, és hallgass élő rádióadást, nézd meg a statisztikákat és az eredményeket, vagy nézd meg az összefoglalókat.
  • WhatsApp Messenger: Egy okostelefonra készült üzenetküldési alkalmazás, amely 3G vagy wifi technológiát használ a barátokkal és családtagokkal történő kapcsolatfelvételhez. Válts az SMS-ről a WhatsApp-ra üzenetek, képek, hangüzenetek és videoüzenetek ingyenes küldéséhez és fogadásához.

A Nokia N8 kereskedelmi forgalomba kerülése óta, a legtöbbször letöltött, ingyenes alkalmazás világszerte a Q Torch volt az indiai CellApp Technolgytól, amely zseblámpává változtatja a készüléket. A legtöbbször letöltött fizetős alkalmazás az Angry Birds játék a finn Rovio Mobile-tól volt, illetve a harmadik legnépszerűbb alkalmazás a Need for Speed Shift HD autóverseny, a EA Mobile-tól.

Részletes információ a legnépszerűbb regionális alkalmazásokról és fejlesztőikről elérhető a Forum.Nokia.com oldalon.„Az éves szinten 1 milliárd letöltést túllépő Ovi Áruház gyors növekedése azt mutatja, hogy a Nokia szolgáltatásai igazán versenyképesek – mondta Scott Ellison, az IDC mobil- és vásárlói platformokért felelős alelnöke. – Azzal, hogy a Nokia a Qt platformra és a fejlesztői ökoszisztéma finomítására koncentrál, várhatóan tovább fog nőni a fejlesztők száma.”

„Néhány hét leforgása alatt elértük a 200 000-es letöltést az Ovi Áruházban anélkül, hogy egyetlen dollárt költöttünk volna reklámra vagy marketingre – gyorsabban, mint ahogy ez App Store-ban sikerült – mondta Anton Gauffin, a Crazy Hamster című játék alkotója, a BLStream vezérigazgatója. – Nagyon kellemes meglepetés az, amit az Ovi esetében tapasztalunk, így egyenes úton haladunk afelé, hogy túlszárnyaljuk az App Store-beli teljesítményünket, annak ellenére, hogy ott hosszabb ideje vagyunk jelen.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet