KezdőlapHi-TechAz IT szakma leggazdagabbjai

Az IT szakma leggazdagabbjai

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Forbes magazin idén is közzétette éves statisztikáját, amelyben ismét összegzi a milliárdosok toplistáját, köztük jócskán szerepeltnek az IT szakmából is.

Miután tavaly ismét első lett, Bill Gates idén már csak a második pozíciót tudhatja magáénak, Carlos Slim Helu előzte meg. Ennek ellenére a Microsoft alapítójának számottevő vagyona van, ami eléri az 53 millió dollárt. Az IT szektorban ő viszi a pálmát.

Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója, aki tavaly nem került fel a listára, idén a 212-ik pozíción találhatja magát, vagyona eléri a 4 milliárd dollárt.

Larry Ellison, az Oracle alapítója és elnöke a hatodik leggazdagabb a listán, vagyona 28 milliárd dollárra tehető. Az IT szegmens listáját a Google alapítói, Sergey Brin és Larry Page erősítik, mindegyiknek 17,5 milliárd dollárra tehető a vagyona. A toplista 24-ik pozícióján szerepelnek.

Steve Ballmer, a Microsoft jelenlegi igazgatója sok értékpapír tulajdonosa, a Forbes magazin toplistáján a 33-ik pozíción szerepel, vagyona eléri a 14,5 millió dollárt.

Ugyanakkor a Microsoft másodalapítója, Paul Allen, Michel Dell-el egyetemben a toplista 37-ik helyén szerepel, vagyona eléri a 13,5 millió dollárt.

Az Amazon alapítója és igazgatója, Jeff Bezos a Forbes toplista 43-ik helyén szerepel, vagyon eléri a 12,3 milliárd dollárt. Ebben az évben a Google igazgatója, Eric Schmidt a toplista 117 pozícióján foglal helyet, Rupert Murdoch médiamogullal együtt, mindegyiknek 6,3 milliárd dolláros vagyona van.

Steve Jobs, az Apple cég alapítója és igazgatója, vagyona az utóbbi három évben jelentősen megugrott, eléri az 5,5 milliárd dollárt. Ugyanakkor az eBay alapítója a toplista 148-ik helyén szerepel, 5,2 milliárdos vagyonával. Jerry Yang a Yahoo portál alapítójának vagyona 1,3 milliárd dollárra tehető, miután a cég értékpapírjai 26 %-al növekedtek az elmúlt egy évben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet