KezdőlapHi-TechAz olimpiát köszönti a Google

Az olimpiát köszönti a Google

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia alkalmából tervezett doodlet a Google, amelyen hat, télisportot űző figura stilizált alakja látható szivárványszínben.

google-doodle

A szivárványzászlóval a Google egyúttal üzenni is kíván a melegek jogait korlátozó Oroszországnak. Ezzel a gesztussal tiltakoznak az Oroszországban jelenleg érvényben levő meleg ellenes törvények ellen. A legutóbbi ilyen törvény a kiskorúak védelmére hivatkozva kimondja, hogy nyilvánosan kizárólag elítélő formában lehet szót ejteni a homoszexualitásról.

„A sport gyakorlása alapvető emberi jog. Minden természetes személyt megillet a sportolás joga a diszkrimináció bármely megnyilvánulási formája nélkül az Olimpia szellemében, amely kölcsönös megértést követel meg a barátság, szolidaritás és tisztességes játék szellemében” – idézi a Google a Olimpiai Chartából.

A téli olimpiai játékok február 7-én kezdődnek és 23-ig tartanak, összesen 98 versenyszámban mérkőznek meg a résztvevő sportolók.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet