KezdőlapHi-TechEz a 6 szokás akár tönkre is teheti az okostelefon akkumulátorát

Ez a 6 szokás akár tönkre is teheti az okostelefon akkumulátorát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ha azt szeretnéd, hogy az okostelefonod akkumulátora ne menjen tönkre, íme, pár tanács, hogy mit ne tegyél!

Az okostelefonok korát éljük. Ezekkel a modern készülékekkel számtalan dolgot elintézhetünk, hiszen amellett, hogy hívásokat fogadunk rajtuk keresztül, megnézhetjük az e-mailjeinket, ha eltévedtünk, a GPS megmondja, hogy merre kanyarodjunk, és még sorolhatnánk.

Az okostelefonok egyik gyenge pontja viszont az akkumulátor, amely viszonylag kevés időt bírja, könnyen tönkremehet, és ha ez megtörténik, már kevésbé nevezhető a mobiltelefon, mobilnak.

Most lássunk pár jótanácsot, hogy mit ne tegyünk annak érdekében, hogy az akku hosszú életű maradjon.

1. Ne hagyjuk éjszakára a töltőbe

A legtöbb ember elköveti ezt a hibát, és éjszakára úgy hagyja a készüléket. Minél többször fordul elő, annál kevésbé fogja bírni az akkumulátor.

2. Nem kell kihasználni a végletekig az akkumulátort

A lítiumos (Li-ion) akkumulátorokat úgy tervezték, hogy 30-80 százalékos telítettségnél működnek a legjobban, így nem érdemes se teljesen feltölteni, se pedig teljesen lemeríteni.

3. Vegyük ki a tokból, és úgy tegyük rá a töltőre

Ez azért fontos, mert a tok melegen tartja a készüléket, ami töltéskor nem jó, hiszen az károsítja az akkut.

4. Mindig az eredeti töltőt használjuk

Csakis azzal a töltővel töltsük a készüléket, amelyet a vásárláskor adtak a dobozban. Semmi más csatlakoztatót ne használjunk, hiszen akár fel is robbanhat a készülék, ha nem megfelelő tartozékot használunk hozzá.

5. A fűtőtest mellett sem szabad tölteni

A meleg az akkumulátor első számú ellensége, így ha rátettük a töltőre, semmiképp se helyezzük el a készüléket a fűtőtest, vagy kályha mellé.

6. Felejtsük el a vezeték nélküli töltőt

Bármennyire is csábító és érdekes legyen, ilyen töltőt ne használjunk. Lehet, hogy gyorsan feltölti a telefont, de jelentősen károsíthatja az akkumulátort.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet