KezdőlapHi-TechHa használod a Facebookot tudnod kell erről a csalási trükkről!

Ha használod a Facebookot tudnod kell erről a csalási trükkről!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sajnos nem csak az utcán támadhatnak meg, hanem a virtuális világban is válhatsz rablás, csalás áldozatává. A világon a Facebook felhasználók száma meghaladja a 2 milliárdot, ezért különösen vonzó terep ez a bűnözők számára.

Most arra hívjuk fel minden Facebookot használó figyelmét, hogy miként kerülhetnek illetéktelen kezekbe az adataik, és milyen óvintézkedéseket tehetnek ellene.

Mi történik?

A felhasználó kap egy e-mailt, első ránézésre a Facebooktól, de voltaképpen a csalót(k)ól. A levélben van egy link, amelyre ha az óvatlan felhasználó rákattint, előjön egy olyan honlap, ahol arra kérik, hogy adja meg a jelszavát, felhasználó nevét, mert így biztonságosabban használhatja a közösségi oldalt.

A csalók által használt ablak a fenti módon néz ki, ahová ha beírod az adataidat, és megnyomod a CONFIRM-ot, máris benne vagy a csalók hálójában.

A Facebook sosem kéri e-mailben, hogy elküld az adataidat, de sajnos nagyon sokan bedőlnek ennek a trükknek.

Következmények

Ha ellopták az adataidat, örvendhetsz, ha csak felnőtt tartalmak jelennek meg az üzenőfaladon, de súlyosabb esetekben akár pénzt is képesek lenyúlni a bankszámládról.

Légy óvatos! Mutasd meg barátaidnak is ezt a felhívást, figyelmeztesd őket is a problémáról!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet