KezdőlapHi-TechItt az Android TV!

Itt az Android TV!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hamarosan mindenki számára elérhetővé válhat az Android TV. De mi is az és mit kell tudni róla?

PhilipsAndroidAppScreen

Az Android TV egy felület, amelyet a televízió- és set-top-box gyártók alkalmazhatnak stream szolgáltatásra. Igazi különlegessége abban rejlik, hogy az átlátható set-top-box kezelőfelületnek köszönhetően a használatát a végtelenségig leegyszerűsítették, így a gyakorlati alkalmazása nem okoz gondot a felhasználóknak.

Az Android TV platformját sokan a Google TV kistestvéreként emlegetik, noha alapvető különbségek találhatók a két szolgáltatás között. A Google TV tulajdonképpen a hagyományos fizetős tévéket kötötte össze az applikációkra épülő lehetőségekkel, az Android TV viszont az online média szolgáltatásokat fogja az előtérbe helyezni.

Az platformhoz tartozni fog egy távirányító is, de emellett lehetőséget kínál a hangvezérlés terén, ráadásul opcionálisan játékvezérlő is vásárolható lesz mellé.

198112_1

Az Android TV továbblép és az egyszerűség jegyében félredobja a korábbi okostévékre jellemző menüfelépítést. Az új megoldás neve Pano, amely vélhetően az eddigieknél egyszerűbb, letisztultabb és logikusabb felületet kínál a felhasználók számára. A grafikai, illetve multimédiás megjelenés is számos újdonsággal kecsegtet; az ikonok helyett virtuális kártyákon tűnnek fel a megnézendő tartalmak, ezeket pedig vízszintes görgetés lehetőségével látják el.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Google most semmit sem szeretne a véletlenre bízni és mindenben a maximumra törekszik. A legjobb eredmény elérése érdekében a szakma legnagyobb alkalmazás fejlesztőivel működött együtt annak érdekében, hogy hibátlan TV alkalmazásokat hozhassanak létre az eszközhöz.

Az már szinte biztosra vehető, hogy az eszköz Hulu, Netflix, Songa, Pandora és Vevo támogatással fog rendelkezni, ráadásul az is valószínűnek látszik, hogy különböző applikációk és játékok is telepíthetőek lesznek. Természetesen a YouTube támogatás sem maradhat ki a sorból.

A Google Android egyre szélesebb igények kielégítésére hivatott, érdemes hát többet foglalkozni vele akár felhasználói, akár fejlesztői szinten.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet