KezdőlapHi-TechKészülékek, amelyek még akkor is áramot fogyasztanak, ha ki vannak kapcsolva

Készülékek, amelyek még akkor is áramot fogyasztanak, ha ki vannak kapcsolva

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan úgy gondolják, hogy az elektronikai készülékek nem fogyasztanak energiát, ha ki vannak kapcsolva, azonban a valóságban, ezek a készülékek a továbbiakban is folytatják az energiát. Éppen ezért ajánlatos kihúzni a konnektorból, ha elutazunk, vagy elmegyünk otthonról.

Készülékek, amelyek még akkor is áramot fogyasztanak, ha ki vannak kapcsolva

Például, tudtál arról, hogy a telefontöltő még akkor is fogyaszt energiát, ha épp nincs csatlakoztatva a telefonhoz? Bár, az energiafogyasztás nem olyan magas, mégis, ha kihúzod a töltőt használat után, a számlákon való számok magukért fognak beszélni.

Egy másik elektronikai eszköz, a mikrohullámú sütő. Valószínűleg, ez a leginkább energiafogyasztó eszköz a háztartásban, különösen akkor, amikor be van dugva a konnektorba és nyitva van az ajtaja.

A legtöbb háztartásban, ha már van mikrohullámú sütő, van kávéfőző is. Bár nem fogyaszt olyan nagymértékben, mégis érdemes oda figyelni rá.

A számítógépek és a laptopok is nagyon sokat fogyasztanak, még akkor is, ha ki vannak kapcsolva. Ha kihúzod a konnektorból, évi 4 dollárt spórolhatsz meg. Azok, akik Standby-ba hagyják készülékeiket, ezt az összeget 1,5-el szaporíthatják meg.

Figyelemreméltó, hogy az elektronikai készülékek, amelyek rendelkeznek időzítővel 108 W-t fogyasztanak naponta. Azonban, ha ezeket kihúzzák, akár évi 5 dollárt is meglehet spórolni velük.

A nagy fogyasztású elektronikai készülékek közé sorolandó a televízió is. Típustól eltérően, a készülék 13 és 48.5 Watt között fogyaszthat akkor, amikor ki van kapcsolva.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet