Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legfrissebb statisztikák szerint az 500 millió főt is meghaladja a világhálót használók száma Kínában. A legnépszerűbbek a közösségi oldalak és a mikroblogolás – több száz millió felhasználóval.

Már több mint 500 millióan használják az internetet Kínában, ez a lakosság közel 40 százaléka, s 15 milliós növekedés júniushoz képest – mondta Vang Csen (Wang Chen), a kormány információs irodájának vezetője. Az összes internetező csaknem 27 százaléka, vagyis mintegy 130 millió ember vidéken él, alig öt évvel ezelőtt számuk még csak 23 millió volt.

Az internethasználók körében a legnépszerűbbeknek a közösségi portálok mutatkoznak: a netezők több mint fele ezeken keresztül tartja barátaival és ismerőseivel a kapcsolatot, oszt meg vagy szerez valamilyen információt – derül ki a statisztikákból. A Sina mikroblognak jelenleg több mint 300 millió regisztrált felhasználója van, háromszor annyi, mint márciusban. A “kínai Facebookot”, a Renrent mintegy 125 millióan használják, a Youtube-hoz hasonló helyi videomegosztó oldalt, a Youkut havonta 280 millióan látogatják.

Az internet ma már az üzleti életben is stratégiai fontosságú: az elektronikus kereskedelem országszerte 2 millió közvetlen és mintegy 13 millió közvetett munkahelyet teremt – mondta Csen.

Forrás: MTI


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!