Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

  • Három új okostelefon, a Nokia E7, a Nokia C7 és a Nokia C6 csatlakozik a korábban már bejelentett Nokia N8 készülékhez.
  • A Symbian platform legújabb verziója több mint 250 újdonságot és fejlesztést tartalmaz.
  • A Nokia N8 készülékben elsőként elérhető az Ovi Áruház új, barátságosabb felülete, valamint a népszerűbb, egyedi alkalmazások és játékok.
  • Megjelent az ingyenes Ovi Térképek legújabb béta verziója, új gyalogos és autós fejlesztésekkel.

A Nokia World rendezvényen, a Nokia ma bejelentett egy okostelefon-családot, amely a teljesen megújult Symbian platformra épül. Az új készülékek, amelyek szorosan összekapcsolódnak az Ovi szolgáltatásaival és alkalmazásaival, megerősítik a Nokia vízióját egy olyan mobiliparról, amelyet egyre inkább a társasági élethez köthető és helyspecifikus készülékek és szolgáltatások határoznak meg.

„Az okostelefonok piacán a vezető pozíciónk visszahódításáért vívott küzdelemben ma magasabb fokozatba kapcsoltunk – mondta Niklas Savander, a Nokia piacokért felelős alelnöke. – Az új versenyhelyzet ellenére a Symbian változatlanul a legelterjedtebb okostelefon-platform a világon. A ma bejelentett új készülékcsalád a teljesen megújult Symbian operációs rendszerrel rendelkezik, amit újraírtak, hogy gyorsabb, könnyebben használható, hatékonyabb és még inkább fejlesztőbarát legyen.” Savander emellett a Nokia N8 szállítását övező nagy várakozást is kommentálta: „A vásárlói érdeklődés mértéke és a Nokia történetének legnagyobb online előrendelései alapján sokat várunk a Nokia N8 készüléktől.”

Okostelefont mindenkinek…
A Nokia N8 mellett a gyorsabb, még inkább intuitív Symbian okostelefonok családjába tartoznak még a következő készülékek:

  • Nokia E7 az üzleti okostelefonok csúcsa. A Nokia E7 feltelepített Microsoft Exchange ActiveSync programmal közvetlen, valós idejű és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati email-fiókokhoz, valamint további személyes alkalmazásokat is magában foglal. Az üzleti felhasználók a Nokia E7 készüléket, amely 4” méretű, a kültéri jobb láthatóság érdekében Nokia ClearBlack technológiát alkalmazó érintőképernyővel és teljes billentyűzettel rendelkezik, tökéletes formájúnak és méretűnek találják majd a dokumentumok kezeléséhez, a táblázatok áttekintéséhez, vagy diák olvasásához és szerkesztéséhez. A vállalati igényeket figyelembe véve pedig üzleti szintű biztonsági megoldásokat is kínál a készülék. A Nokia E7 becsült adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 495 euró.
  • Nokia C7 – gyönyörűen kidolgozott, kecses okostelefon a közösségi oldalak használatához. Lásd élőben az új posztokat az olyan oldalakon mint a Facebook és a Twitter, és kövesd figyelemmel az új e-maileket a Yahoo! vagy Gmail fiókodból közvetlenül a kezdő kijelzőn. A Nokia C7 3,5” méretű AMOLED kijelzővel, a rozsdamentes acél, az üveg és a puha élek lenyűgöző kompozíciója. A készülék becsült adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 335 euró.
  • Nokia C6 – a kicsi és stílusos okostelefon. A legújabb Nokia C6 (C6-01), a 3,2” méretű AMOLED, a kültéri jobb láthatóság érdekében Nokia ClearBlack technológiát alkalmazó érintőképernyővel, az online közösségi élet és a mobil szórakozás legjavát kínálja rozsdamentes és üveg köntösben. Ne szakadj el az e-mailtől, férj hozzá több millió zeneszámhoz az Ovi Music segítségével, és tölts le alkalmazásokat és játékokat az Ovi Áruházból. A Nokia C6 becsült adók és támogatások nélküli kiskereskedelmi ára 260 euró.

Okostelefon-családként a Nokia N8, a Nokia E7, a Nokia C7, és a Nokia C6 telefonokban számos hasonlóság van. Mindegyik telefon a Symbian új verziójára épül, amely a világ legnépszerűbb okostelefon-platformja. Ez az innováció és az intuíció egyensúlyban tartásával számos javítást tartalmaz, és támogatja a több kezdőlap, a vizuális multitasking, a gesztuson alapuló vezérlés funkciókat. Mindeközben olyan ismerős érzést nyújt, hogy emberek milliói azonnal tudják, hogyan használják a Nokia új okostelefonjait, amikor a kezükbe veszik őket. A felhasználók ezen felül ingyenes Ovi Térképeket találnak majd a telefonjukon, hozzáférést az Ovi Áruházhoz, üzenetküldéshez, a közösségi oldalakhoz és más olyan szolgáltatásokhoz, amelyek ezekben az okostelefonokban az alapcsomag részét képezik.

A Nokia E7, a Nokia C7 és a Nokia C6 szállítása várhatóan az év vége előtt megkezdődik.

…mindenkinek szóló tartalmakkal
A Symbian okostelefonok új családja teljesen átdolgozott Ovi Áruház-élményt kínál. Az új áruházi élmény mozgatórugója a barátságosabb felhasználói felület, valamint az új gyűjtemények, a már most vagy hamarosan hozzáférhető népszerű alkalmazások és játékok, mint például a foursquare, az Angry Birds, a Need for Speed Shift és a Real Golf 2011 elérése. Emellett az Ovi Áruház továbbra is kínál majd exkluzív alkalmazásokat, mint például az Audiotube, a Tesco és más kedvencek, mint például a Fring, a Shazam és az Asphalt 5.
A fejlesztők számára az egységes Symbian platform a Qt fejlesztői környezettel együtt lehetővé teszi az okostelefon-alkalmazások egyszerű létrehozását és széleskörű működését.

A helyzetedre épülő mobilos világ
Az Ovi Térképek, a világ legátfogóbb gyalogos és autós navigációjának ingyenes elérése a Nokia okostelefonokon csak a kezdet volt. Az Ovi Térképek legfrissebb, már letölthető bétájának megjelenésével az emberek új funkciók és a még részletesebb térképek előnyeit élvezhetik. Az Ovi Térképek béta verziója a világ 85 városában megjeleníti a metró-, villamos- és vasútvonalakat, valós idejű forgalmi és biztonsági figyelmeztetéseket ad navigációs üzemmódban vagy azon kívül is, kiemeli a parkolási lehetőségeket és benzinkutakat, valamint figyelmeztet a sebességhatárokra is. Emellett a felhasználók tökéletesített keresési képességeket használhatnak, és azonnal megoszthatják helyzetüket SMS-en vagy e-mailen keresztül a többi böngészésre alkalmas készülékkel.

Új tartozék az utazáshoz
A Nokia bemutatta a Nokia BH-905i Bluetooth Sztereo Fejhallgatót, ami magasabb szintű audioélményt biztosít az aktív zajszűrővel, továbbá öt új, egyedi Bluetooth fülhallgatót is, amelyeket különféle feladatokhoz terveztek, például szabadkezes multitaskinghoz, hangvezérléssel irányított telefonáláshoz és navigációhoz az autóban.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!