KezdőlapHi-TechMilyen betegséget okozhat a számítógép egere?

Milyen betegséget okozhat a számítógép egere?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az emberek nagyrésze napi szinte tíz órát tölt a számítógép előtt. Az egér helytelen használata által idővel komoly betegség alakulhat ki, melyet nem árt megelőzni. Ha időben felismerjük és kezeljük a tünetek, komoly és maradandó betegség kialakulását előzhetjük meg.

mouse22_10660800

A carpalis alagút szindróma akkor alakul ki, hogy ha egy bizonyos ideg-folyamatosan állandó nyomásnak, terhelésnek van kitéve az őt körülvevő izmok és inak által. Ilyenkor fájdalommal járó szűkület alakulhat ki az idegek mentén. Első tünetek között említhető a zsibbadás, az ujjak dagadása. Súlyosabb esetben érzékelési zavar is kialakulhat.

A csukló sokszor megduzzad, és főleg hátrahajlításkor okoz nagyobb fájdalmat. A kéz ügyetlensége fokozódhat, sok esetben a hüvelykujj alatti izompárna el is sorvadhat. Legtöbb esetben a fájdalom éjszaka jelentkezik vagy olyan esetben, amikor az ujjak fontos koncentrációt igénylő fogó-szorító munkát kell elvégezzenek, mint pl. a cipőfűző bekötése.

Egy másik betegség a Raynaud-szindróma, mely a kéz ujjain rohamszerű sápadtsággal majd elkéküléssel jelentkezik. Később kivörösedés és lüktető fájdalom, érzészavar és duzzanat léphet fel. A gyógyuláshoz igyekeznünk kell a keringési zavart normalizálni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet