KezdőlapHi-TechPopcorn gép - az otthoni moziélmény alapja

Popcorn gép – az otthoni moziélmény alapja

Filmek és nassolás

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A streaming aranykorában egyre népszerűbb a filmek otthoni fogyasztása, hiszen a kanapé kényelmében töltött kikapcsolódás rendkívül csábító. A technológiai háttér minősége jellemzően támogatja a moziélményt, ám más hasznos kiegészítőkkel is a nézőtérre varázsolhatjuk magunkat.

A moziélmény alappillérei közül a film csupán az egyik, a teljes csomaghoz azonban más apróságok is hozzátartoznak. Ezek közül a legegyértelműbb a nassolás, mely az otthoni és a „kimenős” filmezésnek is fontos kelléke. Az alapvetés szerint ha mozi, akkor popcorn, hiszen a filmszínházakban kapható pattogatott kukoricának nincs párja. Azt talán senki nem tudja elmagyarázni mi a különbség a házi és a mozis verzió között, de mindenki érzi. Egy popcorn gép azonban otthonunkba is elhozhatja ez a minőséget.

A pattogatott kukoricára persze léteznek különféle, házilag is könnyedén elkészíthető alternatívák. Bár sokan előszeretettel párosítják ezeket is a filmezéshez, mindenki jól tudja, hogy a moziban egész más ízeket és élményt kaphatnak. Az nem állíthatjuk, hogy egy popcorn gép automatikusan reprodukálni fogja a jól ismert ízeket, de kiváló alapot ad a kísérletezésre és a hozzánk legközelebb álló ízvilág elérésére, akár otthon is.

Egyszerű, de nagyszerű

Szerencsére a pattogatott kukorica elkészítése alapvetően sem követel sokat. Kukorica, zsiradék, ízanyagok és persze némi hő – lényegében ez minden. Az előbbiekkel kapcsolatban mindenkinek megvannak a saját elképzeléseik és vágyaik, ám utóbbit már inkább a popcorn gép képes szakszerűen hozzáadni. Ezek a készülékek nem csak a végeredmény minőségében, de a folyamat során is megidézik a mozik büféinek hangulatát.

Persze ha házilag szeretnénk kukoricát pattogtatni, nem kell mindjárt egy vendéglátásra is alkalmas popcorn gépet beszerezni, a piacon több opció is fellelhető. A közös nevező mindenképpen az ismerős ízek reprodukálása és a kukoricaszemek pattogásának összetéveszthetetlen hangja. Az igazi mozifanatikusok számára egy popcorn gép akár dísztárgyként is funkcionálhat, hiszen a legtöbb ilyen készülék kinézetében is megidézi a mozik büféjében működő gépeket.

Egyszerűtől a profiig

Talán kevesen gondolnák, de a popcorn gép paletta is meglehetősen változatos, sok különböző alternatíva érhető el a piacon. Az alapot a legkisebb, néhány tízezer forintos modellek jelentik. A házi moziélményhez már ezek is sokat hozzátehetnek, egy-két adagos teljesítményük és funkcióik bőven teljesítik az elvárásokat. A dizájn szempontjából pedig választhatunk a kompaktabb, illetve a nagyobb, de esztétikusabb verziók között.

A megfelelő helyen keresve számos félprofi és profi popcorn gép is fellelhető. Ezek ára már jellemzően magasabb, ám akár vendéglátási célokat is képesek kiszolgálni. Nagyobb teljesítmény és előállítható mennyiség, illetve különféle kényelmi megoldások jellemzik ezeket a berendezéseket. Egy profi popcorn gép a megfelelő alapanyagokat használva már ténylegesen képes reprodukálni a mozis minőséget. A házi moziélménynek innentől pedig semmi nem állhat a útjába.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet