KezdőlapHobby5 gyönyörű szobanövény, amely távol tartja a legyeket nyáron!

5 gyönyörű szobanövény, amely távol tartja a legyeket nyáron!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nyár beköszöntével egyre nagyobb számban jelennek meg a legyek, és sajnos a kánikulában nehézséget okozhat, hogy nem tudjuk kinyitni az ablakokat. Van egy egyszerű módszer arra, hogyan tudjuk távol tartani a legyeket az otthonunktól!

Az erős, aromás illatuknak köszönhetően az alábbi szobanövények megakadályozzák, hogy bejöjjenek a legyek az otthonunkba! Alex Biggart növényvédő szerint az alábbi növények igen hasznosak lehetnek a legyek ellen.

Levendula

A növényvédő szakember szerint minden lakásban ajánlott legalább 1-2 levendula tövet vagy csokrot tartani, hiszen kiváló riasztó a legyek és molyok ellen. Elhelyezhetjük az nyílászárók közelében, vagy az ablakpárkányon, így megakadályozzuk, hogy a legyek bejöjjenek a lakásba.

Eukaliptusz

Erős illata miatt ez egy másik nagyszerű növény a legyek elriasztására. Nem csak a legyeket tartja távol, de kiváló szúnyogriasztó is. Tegyünk néhány szálat egy vázába, hiszen távol tartja a legyeket, és közben díszíthetjük is vele a lakásunkat.

Büdöske

Nemcsak színpompássá varázsolja az otthonunkat, de az élénk növények elég erős illatot bocsátanak ki ahhoz, hogy elriasszák a legyeket. Alex elmagyarázta: “A büdöske erős illatával hatékony rovarriasztó. Élénk színei miatt egy igen népszerű virág.”

Bazsalikom és menta

Ez a két gyógynövény erős illatú, és segít távol tartani a legyeket, de fűszernövényként is kiváló mindkettő.

“Ha kevés hely is van a lakásunkban, a bazsalikom és a menta a két legjobb lehetőség, amelyet természetes rovarriasztóként használhatunk. Mindkettő kiváló fűszer-, és gyógynövény” – mondta Alex.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet