Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindenkinek vannak szokásai, és ez alól a takarítás sem kivétel. Mindenki másképp mosogat, másképp porszívózik, törli a port, pucolja az ablakát, vagy éppenséggel mobilkészülékét. Van aki, nem igazán hatékony, íme ezen hat terület.

Edények, evőeszközök

Amennyiben mosogatógépet használunk, akkor tegyünk le arról a rossz szokásunkról, hogy teletömjük a masinát piszkos edényekkel. Az evőeszközöket ne zsúfoljuk össze, mert ha rosszul rakjuk be őket, egyáltalán nem tisztulnak meg.

Arra sem nem árt figyelni, ha az ezüst villát, kanalat, kést teszünk be a gépbe, hiszen ha más edényekkel együtt rakjuk be, akkor megsérülhet az ezüst bevonat. A legpiszkosabb edényeket tegyük a tálca végébe, hiszen itt a legerősebb a vízsugár, ezáltal könnyebben el tud báni az ételmaradékokkal.

Zuhanyzófüggöny

Nem kell eldobni a zuhanyzófüggönyünket, ha már kicsit összepiszkolódott. Tegyük be a mosógépbe néhány törülközővel együtt, állítsuk be a víz hőmérsékletét jó melegre és máris készen vagyunk, csak ki kell akasztani száradni a függönyt.

A szőnyeg és a folt

Ösztönösen talán máris tennék valamilyen tisztítószert a szőnyegünkön keletkezett pecsétre, de sok esetben az nagyobb kárt tesz az anyagban és még nehezebb lesz azután kiszedni a foltot. Ehelyett inkább fújunk be, rakjunk a tisztítószert egy ruhaanyagra és úgy nyomkodjunk párat a problémás területre, amíg a pecsét el nem tűnik.

Ablakok

Nagy hiba, ha napos időben fogunk neki ablakot pucolni, hiszen a tisztítószer hamar megszárad és csíkos, foltos felületet hagy maga után. Ha felhős, borús az idő, akkor kell ablakot pucolni. Előbb töröljük le a felületről a port.

Vannak, akik újságpapírral törölik tisztára az ablakokat, de van, aki a mikrószálas törlőkendővel sikálja fényesre a nyílászárókat.

Ruhák

Figyeljünk a mosószerek adagolására, hiszen ha túl sok, akkor az nem tesz jót a bőrünknek, de a ruháink anyagának sem.

Elektronikai tárgyak

A maroktelefonjaink, egyéb érintőképernyős készülékeink mágnesként vonzzák magunkhoz a port, piszkot. Ezek ellen is a mikrószálas kendő a legjobb tisztítóeszköz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!