KezdőlapHobbyA legjobb természetes műtrágya: használd a palánták kiültetésekor, ha bőséges termést akarsz

A legjobb természetes műtrágya: használd a palánták kiültetésekor, ha bőséges termést akarsz

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A paradicsom-, vagy paprika palánták kiültetéséhez ajánlott a lehető legjobb természetes műtrágyát használni, hogy a haszonnövények bőséges és egészséges termést hozzanak.

Válasszunk természetes alapanyagú műtrágyát, hiszen ezáltal a saját egészségünket sem károsítjuk. A természetes műtrágya a leghasznosabb a kertben, segíti az összes kultúrnövény növekedését.

Az ilyen típusú műtrágyákra nagyon jól reagálnak azok a palánták, amelyeknek csak a nyár közepétől teremnek. Mostanában sajnos kezd feledésbe merülni a természetes növényvédelem, mivel nagyon sok bolti vegyszer található. Vannak, azonban, akik inkább az elődöktől örökölt kerti praktikákat részesítik előnyben.

Az egyik legjobb praktika, a fahamu használata, és mondhatni teljesen ingyen van. Szórjuk közvetlenül a talajra, ahová a palántákat szeretnénk ültetni, vagy készítsünk belőle keveréket.

10 liter vízhez adjunk 1,2 csésze hamut, alaposan rázzuk fel, hogy jól el tudjon keveredni, majd öntsük közvetlenül a növények gyökerére. Néhány hónap múlva látványosan megnőnek a palánták, arról nem is beszélve, hogy egészséges és bőséges terméssel szolgálnak egész szezonban.

A hamu alapú infúzió, hasznos kerti palánták számára

Egy edénybe öntsünk forró vizet, majd adjunk hozzá 1, 2 vagy 3 csésze hamut. Hagyjuk lefedve két napig, majd szűrjük le és hígítsuk fel vízzel 1:3 arányban. Öntözzük meg közvetlenül a palánták tövét.Hamualapú infúziót is készíthetünk a palánták védelme érdekében.

Töltsünk meg egy tartályt 1/3-ig hamuval, majd töltsük fel teljesen forró vízzel. Hagyjuk két napig állni a keveréket, szűrjük le, hígítsuk vízzel 1:3 arányban, és juttassuk közvetlenül a palánták gyökeréhez.

A paradicsom, az uborka, a cékla, a káposzta és a sütőtök szereti a fahamut. Ezen kívül a csalán segíti a palánták növekedését is.

Egy műanyag tálba áztassunk forró vízbe apróra vágott csalánt. Az edényt letakarva két hétig hagyjuk állni, ezalatt minden nap keverjük meg.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet