KezdőlapHobbyElixír a muskátliknak: próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és a muskátli...

Elixír a muskátliknak: próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és a muskátli tele lesz virágokkal

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ez a módszer valóban bevált!

Azt gondolhatnánk, hogy a botanikus kertekben a növényeket csak vegyszerekkel kezelik, ez azonban nem így van. Ezt az egyszerű és természetes módszert egy botanikus kertben dolgozó nő ajánlotta nekem.

Ha kipróbáljuk, a muskátlik gyakorlatilag egész évben virágozni fognak! Megerősödnek: nem égeti őket a nap, könnyebben viselik a hőséget, és nem betegszenek meg.

Az „elixír” összetevői mindennapi dolgok, amikhez könnyen hozzáférhetünk:

  • 2,7 l víz;
  • 100 g friss élesztő;
  • fél pohár cukor;

Elkészítési és alkalmazási mód:

Önts 2,6-2,7 l állott, klórmentes vizet egy 3 literes edénybe.

Oldd fel az élesztőt meleg vízben, majd a cukorral együtt add hozzá a vízhez.

Fedd le az edényt egy darab gézzel, és tedd meleg helyre. Időnként rázd össze. Az oldat akkor van készen, amikor befejeződött az erjedés.

Ezután oldj fel egy pohár elixírt 10 l vízben, és ezzel az oldattal öntözd a muskátlikat (kéthetente egy pohárral)

Íme, az eredmény:

Fontos, hogy jó minőségű friss élesztőt használj. A száraz élesztő, amit sütéshez használunk, nem alkalmas erre a célra. A legjobb, ha olyan élesztőt választasz, amit pálinkafőzéshez használnak.

Ennyire egyszerű ez a módszer!

A muskátli gyönyörű virág, amelyet annak idején minden ház ablakpárkányán megpillanthattunk. Manapság már ritkábban találkozunk vele. Sokan nem szeretik sajátos szagát, mások pedig inkább az olyan dekoratív növényeket részesítik előnyben, amelyek nem virágoznak.

Pedig a cserepes muskátli nagyon hasznos lehet a háztartásban. A leveleiből származó illóolajok természetes gátat képeznek a baktériumok és vírusok számára. Ráadásul a növény mindössze minimális gondoskodást igényel.

Sok sikert a kertészkedéshez!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet