KezdőlapHobbyEz történik, ha fokhagymával “tápozod” a virágokat!

Ez történik, ha fokhagymával “tápozod” a virágokat!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szeretnéd, hogy szépek és egészségesek legyenek a virágaid? Most egy olyan egyszerű trükköt mutatunk, amelyet még ma kipróbálhatsz, hiszen szinte ingyen van.

A fokhagyma, a növények legjobb barátja

Lehet, hogy meglepő, de a fokhagymának számos jótékony hatása van a növényekre. Tökéletes peszticid, éppen ezért megmentheti a növényeket a káros rovaroktól.

Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy ha fokhagymát használsz növényvédelemre, a növényeknek egyáltalán nem lesz kellemes illatuk. De a titok pontosan ebben az átható szagban rejlik, mert az minden kártevőt távol tart.

A fokhagyma előnyei

Ha van olyan virágod, szabadtéri növényed amelyet elleptek a kártevők, a fokhagyma segítségével könnyen helyreállíthatod az egészségi állapotukat.

Forralj fel fél liter vizet, és tegyél bele egy gerezd fokhagymát. Miután a keverék kihűlt, spricceld be vele a növények tövét, a lehető legközelebb a földhöz, vigyázz, hogy a keverék konkrétan ne menjen a növényre. A fokhagyma túl erős lehet számára, és hamar tönkremehet.

Ezt az eljárást 2-3 naponta meg kell ismételni, és lassan eltűnnek a kártevők.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet