KezdőlapHobbyEzért jó, ha joghurtot teszünk a szobanövényeinkre!

Ezért jó, ha joghurtot teszünk a szobanövényeinkre!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szobanövények nem csak szépen dekorálják a lakást, hanem hatásukra sokkal tisztább és egészségesebb lesz a levegő. Számos trükk és házi praktika létezik, amely segítségével gondoskodhatunk szobanövényeink szépségéről.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy hogyan segíthet a joghurt abban, hogy a szobanövények szépek és egészségesek legyenek. A joghurt nélkülözhetetlen étel a konyhában, sokan azonban a kertészkedéshez is használják. Elősegíti a szobanövények növekedését és virágzását.

Kutatások alapján kiderült, hogy a joghurt az egyik leghatékonyabb, természetes műtrágya lehet, elősegíti a növények harmonikus növekedését és fejlődését. Ezenkívül védelmet is nyújt a növények számára.

A közelmúltban kiderült, hogy ez az élelmiszer a benne lévő tejsavnak köszönhetően gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Megvédi a növényeket a gombáktól és bizonyos kártevőktől.

Ha ki szeretnénk próbálni, egyetlen dologra kell odafigyelnünk, mégpedig a mennyiségre. Egy 300 ml-es pohárban hígítsunk fel vízzel egy teáskanál joghurtot, majd tegyük kézi permetezőbe, és a kapott oldattal permetezzük meg a növények levelét és a szárát.

Az eljárást 20 naponta meg kell ismételni, az eredmény rövid időn belül szemmel látható lesz.

A joghurtból készíthetünk természetes házi műtrágyát, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy teáskanál joghurtot fel kell hígítsunk egy pohárban, 300 ml vízzel.

Ezt a keveréket öntsük egy üvegbe, majd hígítsuk fel 1 és ½ liter vízzel, és hetente egyszer tápozzuk meg a növényeinket.

Ha rendszeresen alkalmazzuk ezt az egyszerű, de nagyon hatékony módszert, a lakásban lévő növények sokkal kiegyensúlyozottabban fognak fejlődni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet