KezdőlapHobbyEzért jó, ha joghurtot teszünk a szobanövényeinkre!

Ezért jó, ha joghurtot teszünk a szobanövényeinkre!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szobanövények nem csak szépen dekorálják a lakást, hanem hatásukra sokkal tisztább és egészségesebb lesz a levegő. Számos trükk és házi praktika létezik, amely segítségével gondoskodhatunk szobanövényeink szépségéről.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy hogyan segíthet a joghurt abban, hogy a szobanövények szépek és egészségesek legyenek. A joghurt nélkülözhetetlen étel a konyhában, sokan azonban a kertészkedéshez is használják. Elősegíti a szobanövények növekedését és virágzását.

Kutatások alapján kiderült, hogy a joghurt az egyik leghatékonyabb, természetes műtrágya lehet, elősegíti a növények harmonikus növekedését és fejlődését. Ezenkívül védelmet is nyújt a növények számára.

A közelmúltban kiderült, hogy ez az élelmiszer a benne lévő tejsavnak köszönhetően gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Megvédi a növényeket a gombáktól és bizonyos kártevőktől.

Ha ki szeretnénk próbálni, egyetlen dologra kell odafigyelnünk, mégpedig a mennyiségre. Egy 300 ml-es pohárban hígítsunk fel vízzel egy teáskanál joghurtot, majd tegyük kézi permetezőbe, és a kapott oldattal permetezzük meg a növények levelét és a szárát.

Az eljárást 20 naponta meg kell ismételni, az eredmény rövid időn belül szemmel látható lesz.A joghurtból készíthetünk természetes házi műtrágyát, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy teáskanál joghurtot fel kell hígítsunk egy pohárban, 300 ml vízzel.

Ezt a keveréket öntsük egy üvegbe, majd hígítsuk fel 1 és ½ liter vízzel, és hetente egyszer tápozzuk meg a növényeinket.

Ha rendszeresen alkalmazzuk ezt az egyszerű, de nagyon hatékony módszert, a lakásban lévő növények sokkal kiegyensúlyozottabban fognak fejlődni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet