KezdőlapHobbyEzt a keveréket töltötte a mosógépbe, olyan tiszták lettek az ágyneműi, hogy...

Ezt a keveréket töltötte a mosógépbe, olyan tiszták lettek az ágyneműi, hogy alig hitt a szemének!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nátrium karbonát vagy mosószóda egy nagyon hatékony, és környezetbarát mosószer. A mosószódát egyaránt használhatjuk mosáshoz, ruhák tisztítására, mosogatáshoz, de általános tisztításhoz is. Ismerkedjünk meg vele, és használjuk rendszeresen.

szoda

Segítségével könnyen megtisztíthatjuk az ágyneműket, a fürdőszobai csempét, a porcelán edényeket, a kagylót, és más különböző, elszíneződött, sárgulásnak induló használati eszközöket. Annak ellenére, hogy ennyire hatékony, nagyon olcsón hozzájuthatunk.

Nagyanyáink is előszeretettel alkalmazták, a régi háztartásokban mindig megtalálható volt a költséghatékony, és univerzális tisztítószer.

Nézzük, mire használhatjuk a mosószódát:

1. Mosószer helyett a mosógépbe

Figyeljünk arra, hogy a mosószóda csak a természetes anyagokból (pamut, len) készült ruhák tisztításához ajánlott. A selyem és a gyapjú esetében azonban tilos használni.

A mosószódát gyerekektől elzárt, biztonságos helyen tároljuk, használata közben húzzunk gumikesztyűt. 5 kg ruhához 1 evőkanál mosószódát használjunk.

Adagoljuk a szódát abba a fiókba, ahová a mosószert szoktuk tenni, és állítsuk a gépet egy 50-70 fokos programra. Ezután jó, ha átmossuk a ruhákat a megszokott módon is, hogy teljes mértékben megszabaduljunk a szódától.

A mosószóda természetes vízlágyítóként is működik, ha kisebb mennyiségben a mosószerhez adagoljuk.

2. Gyerek ruhák mosása

Reszeljünk le 50 gramm szappant, majd keverjük el 45 gramm mosószódával, és 1 liter vízzel. Addig forraljuk a keveréket, amíg egy zselésebb masszát kapunk. Miután a keverék kihűlt, adjunk hozzá néhány csepp levendula olajat. 5 kg. ruha mosásához 2 evőkanállal használjuk belőle.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet