KezdőlapHobbyEzt tedd a vázába, hogy a rózsák tovább frissen maradjanak!

Ezt tedd a vázába, hogy a rózsák tovább frissen maradjanak!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rózsa az egyik legközkedveltebb virág, minden ünnepi alkalmat szebbé varázsolhatunk általa. De egyáltalán nem muszáj ünnep legyen, ajándékozzuk meg egymást vagy magunkat virággal, gyönyörködjünk a szépségében!

A rózsa üde színfolt lehet a lakásban, van néhány olyan trükk, amely segítségével meghosszabbíthatjuk az élettartamát. A rózsa száráról mindenképp vágjuk le a leveleket, hogy ne érjenek bele a vízbe, vannak, akik arra esküsznek, hogy egy kanál cukor sokat segíthet, hogy hosszabb ideig frissek maradjanak.

De van még ennél is egy hatékonyabb trükk, amit érdemes kipróbálni, mégpedig az ecet.

A kertészek azt javasolják, hogy tegyünk néhány csepp baktériumölő folyékony szappant a vázába. Az aszpirin tabletta is eredményes lehet.

Ideális esetben a virágok vizét naponta kell cserélni. Ezenkívül a száraz leveleket időben el kell távolítani. Több ideig élnek a rózsák, ha egy éjszakán keresztül 7-12 fokos vízben ülnek a fürdőkádban.

Hogyan vágjuk le helyesen a virág szárát?

Egy másik fontos dolog, amit figyelembe kell venni, az a csomagolás eltávolítása. A csomagolás eltávolítása után a szárakat le kell vágni, mindig egy jól vágó ollót használjunk, ami nem roncsolja a szárat.

Kicsit ferdén vágjuk, soha ne vágjuk vízszintesen, mert különben rátapad a váza aljára, és nehezebben tudja felszívni a szükséges vizet. Szakemberek szerint az is jó, ha időnként megpermetezzük egy kevés friss vízzel a virágokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet