Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Vannak olyan törölközők, melyeket hiába mosunk 90 fokon, úgy, ahogy az elő van írva, mégis, az első használat után dohos, penészszaguk lesz megint. Természetesen ilyenkor az első gondolatunk, hogy a szemétbe velük. Mielőtt kidobnánk őket, próbáljuk ki az alábbi praktikát.

Fotó: Pixabay.com

Az állott, penészszag attól is keletkezhet, ha a ruhát egész éjszakára a mosógépben felejtjük. Reggel, még ha újramossuk is, nehezen szabadulunk meg a kellemetlen szagtól.

Az alábbi praktika gyors, és hatékony. Próbáljuk ki, hogy törölközőink újra tiszták, és illatosak legyenek. A dohos szagú törölköző ugyanis nem csak kellemetlen, hanem nagyon egészségtelen is.

Nézzük, mit kell tennünk!

Szerezzünk be 1 csésze ecetet, és ½ csésze szódabikarbónát.

Tegyük be a kelletlen szagú ruhákat, és törölközőket a mosógépbe, majd töltsük fel a tartályt forróvízzel. A legjobb, ha a vizet jól felfőzzük, és úgy töltjük a gépbe. Adjuk hozzá az ecetet, és indítsuk el a gépet egy normál programon. A vége felé a mosószeres fiókon keresztül öntsünk a gépbe még egy adag felforralt vizet, és töltsük bele a szódabikarbónát is. A mosás kb. 2 óra hosszat tartson, magas hőfokon.

Mikor végzett a gép, vegyük ki a ruhákat, és szárítsuk meg a törölközőket alaposan, magas hőfokon. Ha elsőre nem lett száz százalékos az eredmény, ismételjük meg még egyszer a műveletet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!