Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kézzel készített ajándékok sokszor sokkal jobban tudnak esni a szívnek. Örül az is, aki kapja, és az elkészítés pedig egy megelégedett boldogságot eredményez. Készítsünk ajándékba fűszerolajat.

f.olaj CecileMár nem fog beérni az ajándékozás pillanatáig, vagyis karácsonyig, de csodaszép látvány. Készítsük nagy odafigyeléssel, ajándékozzuk szeretettel, és kérjük meg azt, aki kapja, hogy csak egy-két hét múlva kezdje el használni, addig elkészül.

Hozzávalók: egy szélesebb szájú üveg, fél liter olívaolaj, 1fej fokhagyma, 3-4 babérlapi, egy csipet oregánó

Elkészítés: az üveget előzőleg jól mossuk és szárítsuk ki, majd tegyük bele a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a babérleveleket és az oregánót. Ha túl nagyok a babérlevelek, fel is törhetjük őket. Majd az egészet töltsük fel a hideg olívaolajjal, és jól zárjuk le az üveget. Néhány hétig fénytől védve, hűvös helyen érleljük. Az üveget díszíthetjük kedvünkre, felcímkézhetjük vagy köthetünk a tetejére kockás, pöttyös vászondarabot is. Akár előzőleg üvegfestékkel a karácsonyi hangulathoz illő, például fenyőmintával is díszíthetjük.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!