KezdőlapHobbyFonalat csavart az ujjaira, hogy elkészítse a legkönnyebb sálat. Ezt nekem is...

Fonalat csavart az ujjaira, hogy elkészítse a legkönnyebb sálat. Ezt nekem is azonnal meg kell tanulni! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nagymamák és unokáik kedvenc tevékenysége közé tartozik a kötés, amolyan közösségerősítő szereppel rendelkezik. Régen azonban, amikor sokkal kevesebb ruhát lehetett megvásárolni, fontos funkcionalitása volt.

kotes

Sokan kötnek manapság is hobbiból, leginkább a hosszú téli esték kedvelt tevékenysége. Barátnők cserélnek ötleteket és kötésmintákat, de vannak olyan praktikák is, melyek generációról generációra szállnak.

Az alábbi videóból megtanulhatjuk, hogyan köthetünk kisebb darabokat kötőtű nélkül. Csupán fonalra és a két kezünkre lesz szükségünk, és gyorsan egy kötött darabot varázsolhatunk. Igaz, hogy eléggé kicsi lesz, de például a lentebb elkészített példányt akár divatos nyári nyakékként is használhatjuk, csak egy-egy akasztót kell a két végre illesztenünk.

Fontos, hogy a kötés elkezdése előtt távolítsuk el a gyűrűket a kezünkről, ugyanis így fog csak minden gördülékenyen menni. Ezután üljünk le kényelemesen, és kezdhetjük is. Kövessük nyomom a videó szerint a mozdulatokat, és rövid idő alatt készen leszünk a házi készítésű kreatív alkotással.

Ezt már láttad? A sál megkötésének 25 féle módja

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet