Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Kiválasztani a megfelelő görögdinnyét nem is olyan egyszerű. Ha nem szeretnénk vágott dinnyét vásárolni, nem elég figyelembe vennünk a héját, színét meg a súlyát.

A görögdinnye ideális a kánikula idején és a piaci standok remek ajánlatokkal kecsegtetnek. Azonban fontos tudnunk, hogyan válasszuk ki az éretteket, hogy később ne okozzon gondot fogyasztásuk. Van néhány dolog, amit érdemes figyelembe vennünk ilyenkor, beleértve a formáját, a kinézetét, de még a szára színét is.

Legyen nagy vagy kicsi, a jó dinnye a méretéhez képest súlyos. Emeljünk meg több dinnyét is és a legnehezebbet válasszuk ki.

„Egy másik fontos tényező még a sárga folt. A folt a szárral ellentétes oldalon van ott, ahol a dinnye a földdel érintkezett az érés során. Fontos, hogy olyan dinnyét válasszunk, amin sárga folt van. Ha zöld vagy fehér, az azt jelenti, hogy még nincs jól megérve.” – magyarázza Ion Maneanga, dinnyetermelő.

Hogyan válasszuk ki a legfinomabb görögdinnyét? A dinnyetermesztő elárulja mire kell odafigyelni!

A dinnye megkopogtatása is egy elterjedt módszer a vásárlók körében. Ha kopogtatáskor kongó, üres hangot hallunk, a dinnye biztosan érett.

„Ha a dinnye szára száraz, az arra utal, hogy a dinnye mér több napja le van szedve. Úgyhogy olyan dinnyét válasszunk, amelynek szára még zöld.” – mondja Ion Maneanga.

A dinnyének szimmetrikus ovális vagy kerek formája kell legyen. Az eldeformálódottakat inkább kerüljük.

„A héja fényes kell legyen. Ez mutatja, hogy a gyümölcs meg van érve.” – tanácsolja a dinnyetermesztő.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!