KezdőlapHobbyÍgy használd a szódabikarbónát dugulás ellen!

Így használd a szódabikarbónát dugulás ellen!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szódabikarbóna az egyik leghatékonyabb természetes dugulást elhárító szerünk. Könnyen beszerezhetjük, olcsó és ráadásul hatékony is. A következőkben még elárulunk pár házi módszert, a probléma orvoslása érdekében.

lefolyo
Fotó: Flickr.com

Szódabikarbóna: forraljunk fel két liter vízben három evőkanál szódabikarbónát, majd rögtön töltsük bele a lefolyóba. Hagyjuk hatni egy ideig, majd engedjünk rá még forró vizet.

Ecet-szódabikarbóna: öntsünk a lefolyóba fél pohár szódabikarbónát és rá egy fél pohár ecetet. A keverék el kezd habzani, egy kis idő után öntsünk rá forró vizet, majd öt perc múlva öblítsük le hideggel.

Só-ecet: egy fél pohár sót öntsünk a lefolyóba, majd rá két pohár forró ecetet. Öblítsük le forró, majd hideg vízzel.

Trisó: egy flakonnal öntsünk belőle a lefolyóba, hagyjuk állni egy éjszakán keresztül, majd öblítsük le jó sok forró vízzel.

Kóla: kicsit hihetetlenül hangzik, de a szénsavas üdítő is kiváló lefolyó tisztítók. Öntsünk egy liter üdítőt a lefolyóba, majd hagyjuk állni egy órán keresztül, s utána öblítsük le forró vízzel.

Citromsav: egy-két pohárnyit öntsünk belőle a lefolyóba, hagyjuk állni húsz percet, majd öblítsük le.

Bórax: a lefolyóba tegyünk egy tölcsért, majd öntsünk bele egy fél pohár bóraxot és lassan két pohár forrásban levő vizet. Hagyjuk állni 15 percet, majd öblítsük le.

Pezsgőtabletta: a WC-dugulásához használjunk két-három pezsgőtablettát. Dobjuk bele, majd hagyjuk húsz percig hatni, és öblítsük le a WC-t.

Forrás: Femina.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet