Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az alábbiakban néhány olcsó, természetes, és hatékony módszert mutatunk, mely segítségével megszabadulhatunk a fürdőszobában levő kórokozóktól, és szennyeződésektől.

Így tisztíthatjuk ki a mosógépet vegyszerek használata nélkül! Olcsó, természetes és gyors!

A fürdőben, még, ha ne is szemmel látható, de nagyon sok baktérium, és kórokozó található. Legalább hetente egyszer takarítsuk ki alaposan! Használjunk a kereskedelemben kapható vegyi tisztítószerek helyett olcsóbb, és természetesebb szereket. Az alábbiakban mutatunk néhány tippet!

Mosógép

– töltsünk egy csésze ecetet a mosógépbe, majd indítsuk el 90 fokon. Néhány perc múlva állítsuk le, és hagyjuk állni egy órán keresztül.

– tegyünk 4-5 tasak citromsót a mosószeres fiókba, és indítsuk el a mosást a legmagasabb hőmérsékleten.

– melegítsünk fel egy liter ecetet, töltsük a mosógépbe, és adjunk hozzá egy fél csésze szódabikarbónát, majd indítsuk el a mosógépet a legnagyobb hőfokon, és a legrövidebb programon.

Zuhanyrózsa

– néha ezt is meg kell tisztítani a lerakódásoktól, vízkőtől. Tegyük bele egy nejlonzacskóba, töltsünk rá ecetet, majd kössük rá egy gumival a zuhanyrózsa nyeléhez. Vigyázzunk, hogy annyi ecetet töltsünk, hogy teljesen ellepje a zuhanyrózsát. Hagyjuk így állni legalább egy fél órán keresztül.

Kagyló

– szódabikarbóna és citrom keverékéből készítsünk egy pépes masszát, majd egy régi fogkefe segítségével dörzsöljük át alaposan a kagylót. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk ki forró vízzel.

Fürdőkád

– vágjunk félbe egy grapefruitot, mártsuk bele tengeri sóba, majd ezzel dörzsöljük át alaposan, két-három alkalommal a kádat.

WC

– ahhoz, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagoktól, készítsünk almaecet, citromlé, és szódabikarbóna segítségével egy keveréket, majd öntsük bele a WC-be. Hagyjuk 5-10 percet állni, dörzsöljük át egy kicsit a vécékefével, vagy öblítsük le.

Padló-, és fali csempe

– egy evőkanál mosogatószert keverjünk el egy fél csésze szódabikarbónával, és egy fél csésze hidrogén-peroxiddal. Majd ezzel tisztítsuk meg a csempét.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!