Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mire használhatjuk a fogtablettát a fogmosáson kívül? Bármikor hasznát vehetjük!

fogtabletta

Ha nem akarunk vegyszerekkel teli tisztítószereket használni, válasszunk bátran a természetesebb lehetőségekből. Mindenre megvan a gyógyír! Az alábbiakban mutatjuk, hogyan szabadulhatunk meg a különféle szennyeződésektől egy fogtabletta segítségével.

1. Paradicsomos elszíneződés

A műanyag edényekbe hamar beivódik a savas paradicsom, piros elszíneződést hagyva maga után. Tegyünk 1-2 fogtablettát az edénybe, öntsük fel meleg vízzel, majd hagyjuk állni legalább egy órát.

2. Foltos törölközők, konyharuhák

A legtöbb fogtabletta alapanyaga a szódabikarbóna. Mivel nagyon erős tisztító hatással rendelkezik, gyorsan kiszedi a régi konyharuhákból a foltokat. Áztassuk be őket egy kevés meleg vízbe, és oldjunk fel 1-2 fogtablettát.

3. Zsíros főzőedények, tűzhely

Öntsünk forró vizet az odaégett edényekbe, vagy a tűzhely tetejére, és adjunk hozzá legalább egy fogtablettát. Egy óra múlva már látni fogjuk, hogy a szennyeződés szinte teljesen feloldódott.

4. Kávéfőző

Tegyünk két tablettát a kávéfőző tartályába, és engedjük át rajta a vizet a hagyományos módon, mintha kávét főznénk. Ezzel a módszerrel megszabadulhatunk a lerakódásoktól, és a vízkőtől is.

5. WC-csésze tisztítása

Tegyünk két-három tablettát a vécébe, hagyjuk egy órát ázni, majd alaposan mossuk át a kefével.

6. A megsárgult körmök ellen

Tegyünk egy kis tálkába langyos vizet, oldjunk fel egy fogtablettát, és áztassuk bele körmeinket. Harminc perc múlva teljes mértékben megszabadulhatunk a sárgás elszíneződésektől.

7. Megtisztítja a zuhanyzó rózsáját

Tegyünk egy-két tablettát egy nejlonzacskóba, húzzuk rá a zuhanyrózsára, majd engedjünk bele annyi vizet, hogy ellepje. Hagyjuk így állni legalább egy órát. A tabletták teljes mértékben eltávolítják a vízkövet, és a szennyeződéseket.

8. Megtisztítja a teniszcipőket

A fogtabletta nem csak a piszoktól, de a kellemetlen szagoktól is megszabadít. Áztassuk be a cipőt egy tál meleg vízbe, adjunk hozzá három fogtablettát. Fél óra múlva már látni fogjuk az eredményt.

9. Üvegek, flakonok megtisztítására

A keskeny szájú üvegeket sokszor elég nehéz megtisztítani. Öntsük fel őket forró vízzel teljesen, adjunk hozzá egy fogtablettát, és hagyjuk ázni egy órán keresztül. Mielőtt kiöntenénk az üveg tartalmát, jól rázzuk össze.

10. Ékszerek tisztítására

Tegyük kedvenc ékszerünket egy tálacskába, töltsük fel meleg vízzel, majd oldjunk fel benne egy tablettát. Fél óra múlva csillogni fognak ékszereink.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!