Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az egészséges és szép külső elengedhetetlen tartozéka a mozgás, tornázás is. Ahhoz, hogy ne kelljen az edzőtermek ajánlatában megvegyük a drága sportkellékeket, elég, ha egy kicsit használjuk a fantáziánkat, és az otthon fellelhető alapanyagokat. Készítsünk saját kezűleg praktikus és hatásos lábsúlyt.

labsuly_hazilag

Ezt az ötletet bárki kivitelezheti, és használhatja futáshoz, edzéshez, comb és fenék formázásához. A lábsúlyt boltban is beszerezhetjük, különböző árba és márkában, de ha egy kis önkifejezésre és sikerélményre vágyunk, készítsük el otthon, mi magunk. Ha van varrógépünk könnyebben megy a dolog, de nyugodtan kézzel is megvarrhatjuk.

Hozzávalók: egy tornazsák (jó, ha az anyag vízhatlan, így nyirkos időben is nyugodtan használhatjuk), széles gumipánt, rizs, tépőzár, varróeszköz

labsuly1 labsuly2

Elkészítés: Az anyagot tegyük a lábunkhoz, és mérjük le, de hagyjunk rá egy két centit, mivel még ki is kell majd tömni azt. Kivágjuk a megfelelő méretet. Itt jó, hogyha azt a végét hasznosítjuk, amelyik amúgyis össze van már varrva. Majd jelöljük be, hogy hová akarjuk a tépőzárat, de számítsuk rá azt, hogy kitömés után egy kicsit változhat a méret.

labsuly4

Miután rávarrtuk a tépőzárat és a gumipántot, megfordítjuk és a hosszabb oldalt és az egyik végét bevarrjuk. Majd osszuk fel nagyjából tíz centinként a zsákot, és mindenik részt jól tömjünk ki rizzsel. Utána varjuk le külön a részeket. Majd a végén jól varrjuk le. Az összsúly általában 0,80 kg lesz.

Forrás: szepsegotthon.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!