KezdőlapHobbyMilyen gyakran kell öntözni az orchideát? - Ha tudod, gyorsabban fog virágozni...

Milyen gyakran kell öntözni az orchideát? – Ha tudod, gyorsabban fog virágozni a növény

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az orchideát mindig reggel kell öntözni, hogy éjszakára megszáradjon. Az öntözés gyakorisága az adott éghajlati viszonyoktól függ. Általában véve télen hetente egyszer, nyáron pedig, ha meleg és száraz az idő, hetente kétszer kell megöntözni.

A cserép mérete is segít meghatározni, milyen gyakran van szüksége vízre a növénynek. Egy 15 cm átmérőjű cserép esetében körülbelül 7 naponta kell meglocsolni, egy 10 cm átmérőjű edény esetében pedig 5-6 naponta egyszer.

Fontos tudni, hogy, még ha a föld felszíne száraz is, a gyökér környéke még mindig nedves lehet. Nyomd be az ujjadat vagy egy ceruzát a földbe úgy 1 centi mélyre, és ha úgy találod, hogy a talaj még nedves, ne önts rá több vizet.

Ezt már olvastad? Szeszélyes, de csodálatos: így érheted el, hogy az orchidea minél többet virágozzon

Az öntözéshez használt víz minősége is rendkívül fontos. Mivel a csapvizet vegyi anyagokkal, általában klórral kezelik, körültekintően kell használnunk. Az orchidea számára a legmegfelelőbb minden kétséget kizáróan az esővíz. Az esővíz számos szerves anyagot, például port és pollent magába szív, és ezáltal jobban táplálja a növényeket.

Fontos a víz hőmérséklete is. Az a legjobb, ha a víz hőmérséklete és a levegő hőmérséklete nagyjából megegyezik, de az egészséges növények kibírják a kisebb hőmérsékleti különbségeket is.

Ezt már olvastad? A fokhagyma valóságos elixír az orchideának – beindítja a virágzást!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet