Sokan károsnak és egészségtelennek tartják a sót, de az étkezési fogyasztáson túl azért vannak igencsak pozitív oldalai is. Olyanok, amiről esetleg eddig nem is hallottunk. Nézzük, még mire hasznosíthatjuk azon kívül, hogy ételeinket ízesítjük vele.

Hogy ne folyjon le a gyertya
Mindenkivel előfordult már, hogy a legszebb abroszát tönkretette a lecsöpögő gyertya. Ezt megelőzendő az új gyertyát áztassuk bele két-három órára tömény sós oldatba, majd csak utána kezdjük használni.
Ételszag ellen
Ha a sütőbe kicseppen az olaj vagy zsír, nagyon könnyen bele tud égni, és kellemetlen szaga még többszöri használat után is újra érződni fog. Hogy megelőzzük, a kicsepegett foltra szórjuk egy kis fahéjjal elkevert sót. Amint kihűlt a sütő, könnyebben el is tudjuk így távolítani az égésfoltot.
Teszteljük a tojást
Ha nem tudjuk eldönteni, hogy friss-e még a tojás, és nem szeretnénk záptojást használni, tegyünk egy kávéskanál sót egy pohár vízbe, majd tegyük bele a tojást. Ha az feljön a víz tetejére, akkor friss, nyugodtan használhatjuk.
Tisztítsuk a szivacsot
A mosogató vagy fürdőszivacs egy idő után tele lesz kosszal, baktériummal. Úgy tudjuk leghatékonyabban megtisztítani, ha alaposan átmossuk szappannal, majd egy órára erős sós vízbe áztatjuk.
Hogy ne fagyjon meg a ruha
Mostanában már reméljük nem lesz aktuális ez a tanács, de télen majd igencsak hasznát vesszük. Hogy ne fagyjon meg a kiteregetett ruha az udvaron, teraszon levő szárítókötélen, az öblítővízhez adagoljunk egy kis sót.