Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Tojást szinte minden nap használunk, a héját, viszont ahelyett, hogy újrahasznosítanánk, leginkább eldobjuk. Nézzünk 3 tippet, hogyan tudjuk okosan felhasználni a tápanyagokban gazdag tojás héját.

tojshej

Edénysúrolóként

Az edények oldalán gyakran megülő zsíros lerakodást könnyedén és karcmentesen eltávolíthatjuk, ha a tojások héját alaposan összetörjük, majd szappanos vízzel elkeverjük. Ezzel a keverékkel a legmakacsabb lerakodás is távozik.

Tápláljuk a növényeket, tyúkokat

Zúzzuk jó apróra a tojás héját, majd adagoljuk a kert növényekhez, palántákhoz. Magas a tojáshéj kalciumtartalma, így megfelelő táplálékot tudunk biztosítani. A jó apróra tört tojáshéjjal a tyúkok kalciumszükségletét és tudjuk biztosítani.

Arcpakolás

A tojáshéjat zúzzuk apróra, akár kávédarálóval is tehetjük ezt, hogy a nagyobb darabok ne karcolják fel a bőrünk, majd keverjük el a tojáshéj-port egy tojás fehérrel. A keletkezett masszát alaposan dörzsöljük bele az arcunkba, masszírozzuk át, majd hagyjuk rajta állni 5-15 percet, és utána öblítsük le.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!