KezdőlapHobbyPenészedik a fal? Csupán egyetlen összetevőre lesz szükség, hogy könnyedén eltávolítsuk!

Penészedik a fal? Csupán egyetlen összetevőre lesz szükség, hogy könnyedén eltávolítsuk!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hidrogén-peroxid az egyik legjobb tisztítószer, alkalmazhatjuk háztartási foltok eltávolítására, de a fogakat is fehérré varázsolhatjuk segítségével. Az alábbiakban három olcsó, de igencsak használható tippet találhatunk.

penesz-hidrogen-peroxid

A legtöbb, fehérítő, tisztító szer tartalmaz hidrogén-peroxidot, sőt ez a mennyiség általában meghaladja a 35 százalékot. A fogfehérítők egyik alapanyaga a karbamid-peroxid. Ez, amikor a szájüreggel érintkezik, testhőmérsékleten bizonyos vegyi folyamatok révén hidrogén-peroxiddá változik.

Vagyis, itt a magyarázat arra, hogy miért hatásos a fogfehérítés hidrogén-peroxiddal. Oxigént szabadít fel, így tartósan megszünteti az elszíneződést, eltávolítja a fogakról a lerakódást, és nagy intenzitású fehérséget biztosít. Nézzük, hogyan kell helyesen alkalmazni a különböző tisztításokhoz, fehérítésekhez.

1. Ruhatisztítóként, foltok eltávolítására: keverjünk el egy rész folyékony mosogatószert, két rész hidrogén-peroxiddal, majd tegyük szórófejes flakonba, és adjunk hozzá egy kevés vizet. Permetezzük be vele a fehér ruhán levő foltot. Hagyjuk rajta állni harminc percig, majd mossuk le vízzel.

2. Fogfehérítés: mártsuk hidrogén-peroxidba a fogkefét, majd engedjünk át rajta egy kevés vizet, és így dörzsöljük meg a fogainkat, hogy fehérebbek legyenek.

3. A hidrogén-peroxid kiváló penész és gombaölő hatású. Permetezzük be vele a penészes bútordarabokat vagy falrészeket, hagyjuk rajta állni tíz percet, majd töröljük le egy száraz ruhával.

http://youtu.be/Uqm6ah703oE

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet