Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bizony sokszor megjárjuk, hogy leginkább a rosszul szellőző fürdőszobákban törölközőink gyakran bebüdösödnek, használhatatlanná vállnak. Egy rossz illatú törölközőbe nem csak hogy nem esik jól belebújni, hanem még egészségtelen is.

torulkozo

Mit tegyünk, hogy higiénikusak és jó illatúak legyenek törölközőink?

Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen gyakran kell mosnunk a törölközőinket, hiszen ha túl sokáig használjuk ugyanazt a darabot, akkor beleülnek a bacilusok. Sokan azt hiszik, hogy á, nem szükséges gyakran cserélni, hiszen úgyis csak a tiszta bőrünket töröljük bele.

Célszerű egyszerre több törölközőt használni, a különböző testrészeinkhez más-más textíliát használjunk. Külön használjunk kéztörlésre például, hiszen ez többször vizesedik be egy nap, és gyakrabban kell cseréljük. Ez olyan szempontból is fontos, hogy míg egyik szárad a másikat használhatjuk, így nem keletkezik egy állandó nedves közeg, amibe jobban szaporodnának a baktériumok. Tegyük mindig a fűtőtestre használat után a törölközőket.

A gyakrabban használt darabokat érdemes hetente egyszer lecserélni. Nem szükséges túl nagy hőfokon mosni a törölközőket, elegendő a 60-40 fok is, így kímélhetjük az állapotukat is.

Ha kisgyerek van a családban, akkor a fertőtlenítés érdekében emelhetünk egy keveset a hőfokon. Hogy a törölköző puha maradjon inkább az öblítő helyett ecetet használjunk. Az öblítő egy olyan réteget képez a törölközőre, amitől még nedvszívó képessége is csökken és érdesebb is lesz. Tegyünk az öblítő adagolójába egy deci ecetet, és így a fertőtlenítés is megoldódik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!