KezdőlapHoroszkópCsillagjegy-fóbiák a 4 elem tükrében

Csillagjegy-fóbiák a 4 elem tükrében

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Csillagjegy-fóbiák a 4 elem tükrében

Tűz elem
Kos, Oroszlán, Nyilas

A tűz elem szülöttei rendkívül hajlamosak az ún. arachnafóbiára (pókiszony). Ezek az emberek folyamatos szükséget éreznek , hogy saját maguk irányítsák életüket, ezért egy ilyen iszony sok bonyodalmat okozhat. Természetesen a legtöbb érintett nő, de egyáltalán nem ritkák a hasonló fóbiában szenvedő férfiak sem.

Megoldások

– az érintett személyeket fel kell világosítani a pókokban rejlő reális veszélyekről

– a pókok a természetben és a lakásban elfoglalt fontos szerepére kell reflektálni, ami szerint pozitív fényben tüntetjük fel a kis élőlényeket, és csökkentjük a tőlük való félelmet

Levegő elem
Ikrek, Vízöntő, Mérleg

A levegő elem szülöttei hajlamosabbak a klausztrofóbiára (bezártságérzet, zárt terektől való félelem). Szükségük van éltető elemük, a levegő szabad mozgására. Feszélyezettek lesznek zárt vagy zsúfolt helyiségekben. Legtöbb esetben gyerekkorban ért súlyos traumára vezethető vissza, ami nem volt helyesen kezelve.

Megoldások

– pszichoterápia, amely megszünteti ezt a félelmet

– az élmény szemtől szembeni megnyilatkozása; próbáljanak meg szándékosan eltölteni zárt helyen több időt

– orvos által felírt gyógykészítmények, amelyek rendszeres fogyasztása ideiglenesen megszünteti a zárt terektől való félelmet, később teljesen

Föld elem
Bika, Szűz, Bak

A föld elem szülöttei gyakran válnak aerofóbiássá (a repüléstől való félelem). Kényelmetlenül érzik magukat, ha az éltető elemük, a föld, távolodni érzik tőlük. Ingerültek, ha nem éreznek stabil talajt a talpuk alatt. A legtöbb levegő elem szülötte előnyben részesíti a vonat, metró, troli és autóközlekedést minden mással szemben (főleg repülőgép).

Megoldások

– szembesíteni kell az alanyt a repülés veszélyei felől, és ki kell próbálnia repülővel utazni, hogy csökkenjen a félelme.

– súlyos esetben pszichológusi beavatkozás sokat segíthet

Víz elem
Rák, Skorpió, Halak

A víz elem szülötteiben gyakrabban kialakul az ún. szociofóbia. Ez abban nyilvánul meg, hogy nagyobb társaságban szorongás kapja el a személyt, és úgy érzi, mindenki őt figyeli, minden apró hibáját górcső alá veszik. Ezért nem is tud kibontakozni, nem tudja jól érezni magát. Mindez szintén gyerekkori bántalmakra vezethető vissza, amikor is bizonyos hibáit a társaságban túlságosan is felnagyították és eltúlozták, így azt érezte, hogy ő mindig hibázik és folyamatosan résen kell lennie, ha nem akar “ciki” lenni.

Megoldások

– a szociális interakciók gondos megtervezése

– minden felmerülő helyzet reális értékelése

TIPP: Olvastad már 2011-es évhoroszkópunkat?

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet