Percek alatt készíthetünk otthon finom paradicsomszószt. Felejtsük el a bolti ketchupot, nézzük ezt a receptet!
Mi tagadás, a ketchup nagyon finom, ezért igen nehéz lemondani róla. Azonban, ha jobban megnézzük, hogy mit tartalmaz a paradicsomszószként hirdetett kence, egy életre elmegy tőle a kedvünk. Nem kell lemondanunk a paradicsomszószról, készítsük el otthon mi magunk a sokkal egészségesebb változatát.
Az igazi akkor lesz, ha saját paradicsomunkból készítjük, de, ha nincsen, akkor keressünk egy helyi termelőt, és vásároljunk tőle. A szósz nyersen készül, ezért sokkal egészségesebb, nem kell időt töltenünk a főzéssel, és a tápanyag összetételét is sokkal jobban megőrzi.
Hozzávalók: só, bors, olívaolaj, paradicsom.
Elkészítés: a paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, majd reszeljük le. A húsát nyomjuk neki a reszelőnek, és passzírozzuk át, amíg csak a héja marad a kezünkben. Erre most nem lesz szükségünk. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük el egy kevés olívaolajjal. Ha van kéznél egy csipet friss bazsalikom, azt is tehetünk bele, hiszen a paradicsom elmaradhatatlan tára a bazsalikom.