KezdőlapVilág10 évig vártam arra, hogy kiengedjék a férjemet a börtönből, aztán deportálták

10 évig vártam arra, hogy kiengedjék a férjemet a börtönből, aztán deportálták

-

„10 évig vártam arra, hogy kiengedjék a férjemet a börtönből, aztán deportálták” – a házaspár most Mexikóban kezdett új életet.

A 30 éves Carla Aguirre azalatt ismerte meg a 31 éves Eric Aguirret, amíg a férfi 13 éves börtönbüntetését töltötte gyilkossági kísérlet, súlyos testi sértés és lőfegyverhasználat miatt. Megismerkedésükkor, 2010-ben, a férfi már egy éve börtönben volt.

Carla egyik unokatestvérének közvetítésével kerültek kapcsolatba, mivel Eric szerette volna, ha van valaki, akivel beszélgethet. Egy nap felhívta Carlát telefonon, és ezzel kezdetét vette a kapcsolatuk, amelynek első 10 évét úgy töltötték, hogy a férfi rácsok mögött volt.

Érthető módon mindketten türelmetlenül várták, hogy végre valóban elkezdhessék közös életüket, de az örömük nem tartott sokáig, mivel a szabadon bocsátása napján Ericet egy bevándorlók számára fenntartott táborba küldték, majd deportálták Mexikóba, ahol 10 éves kora óta nem járt.

Carla lelkesen készült arra a napra, amikor végre hazatérhetnek közös otthonukba, külön figyelmet fordított arra is, mit fog viselni, amikor elmegy a férjéért a börtönbe, de végül egyedül kellett hazavezetnie, és azt mondja, végig sírta a hazafelé vezető utat.

A párnak szerencsére sikerült megtalálni a megoldást, és most a mexikói Tijuanában élnek, ahol gyakorlatilag a nulláról kellett újrakezdeniük. Carla azelőtt még soha nem járt Mexikóban, ezért megvoltak a félelmei, és a családja sem volt elragadtatva a költözéstől.

„Az első 3 napon a földön aludtunk. Nagyon hideg volt, borzalmas volt.” – mesélte Carla. Végül mégis sikerült megbirkózniuk a nehézségekkel. „Más itt az életmód, az életritmus, mások az ételek, de eddig minden rendben van.” – mondta Carla.

A párnak még ahhoz is hozzá kell szoknia, hogy most a nap 24 órájában együtt vannak, hiszen azelőtt csak néhány órát töltöttek együtt, és telefonon beszélgettek, most azonban a járvány miatt is kénytelenek minden idejüket együtt tölteni a lakásban, de azt mondják, kezdenek ehhez is hozzászokni, és egyre jobban megértik egymást.

Most mindketten dolgoznak, és egy YouTube csatornát is vezetnek, Beyond the Bars with The Aguirre’s néven, ahol a mindennapi életük részleteit osztják meg, és próbálnak segítséget nyújtani azoknak, akiknek börtönben van egy közeli hozzátartozójuk. Carla akkor hozta létre a csatornát, amikor Eric még börtönben volt, hogy dokumentálja, milyen egy „börtönfeleség” élete.

„Carla szerelme nagyon megváltoztatott. Arra késztetett, hogy megváltoztassam az életről alkotott nézeteimet. Carla nélkül soha nem jutottam volna ki a börtönből.” – mondta Eric, aki megfogadta, hogy mostantól a család lesz számára az első, és soha többet nem kerül vissza a börtönbe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet