KezdőlapVilág10 toxikus embertípus, akit ha lehet, minél messzebb el kell kerülni

10 toxikus embertípus, akit ha lehet, minél messzebb el kell kerülni

-

Vannak olyan emberek, akik egészen elképesztő hatással bírnak ránk. Kiszámíthatatlan, titokzatos emberekről van szó, akiknek a közelében egy kicsit mindig hevesebben ver a szívünk. Azonban vannak más fajta emberek is, olyanok, akik megmérgezik az életünket, ha csak szóba elegyedünk velük.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb életet éljük, jó emberekkel kell körülvennünk magunkat. De még ennél is fontosabb, hogy elkerüljük azokat az embereket, akik megkeseríthetik az életünket. Az erős emberek megértik, milyen hatással lehetnek rá mások, ezért gondosan megválogatják a környezetüket.

Az erős emberek sem legyőzhetetlenek: nekik is vannak gyenge pontjaik, és ha valaki ismeri ezeket, könnyen megbánthatja, megsértheti őket. A trükk azonban abban rejlik, hogy ők minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy eltávolítsák a környezetükből a toxikus embereket.

Íme néhány toxikus embertípus

1. Azok az emberek, akik túl sokat adnak a külső megjelenésükre. Azok az emberek, akik mindig arra törekednek, hogy a lehető legjobban nézzenek ki, kompenzálni akarnak valamit, és így akarják megmutatni az értéküket. Szerencsétlenségükre azonban, te pontosan tudod, mennyit érnek valójában.

Azzal, hogy bizonyítani próbálnak valamit másoknak, és megpróbálják felkelteni az irigységüket, csak az idejüket pazarolják. Az ilyen emberek nem érdemlik meg, hogy részei legyenek az életednek.

2. Buta emberek. Nem azokra az emberekre kell gondolnunk, akik túl buták ahhoz, hogy a jó útra téríthetnénk őket. Hanem azokra, akik egoisták, arcátlanok és még büszkék is magukra.

A legtöbben ismerünk legalább két-három ilyen személyt, aki irracionálisan viselkedik, állandóan rossz döntéseket hoz, és nem képes tanulni a saját hibáiból. És ez így mehet egész életükön át.

3. Piócák. Felnőtt korunkban mindannyiunknak van legalább egy olyan barátja, aki soha nem utasítja vissza a segítségünket. És valóban, nincs is annál jobb érzés, mint segíteni a barátaidon, ha szükségük van rá. Ez azonban akkor válik problémává, amikor az illetőt kielégíti ez a helyzet, és nem tesz semmit annak érdekében, hogy változtasson rajta.

4. Lusta emberek. A lustaság rendkívül fertőző. A lusta emberek másokat is lustaságra késztetnek. Minél több időt töltesz a társaságukban, annál kevésbé haladsz előre.

5. Azok az emberek, akik az „egyszer élünk” elv alapján élnek. Ennek a kifejezésnek a helyes értelmezése arra motiválhat bennünket, hogy intenzíven és érdekesen éljünk. De nagyon fontos, hogy valóban helyesen értelmezzük ezeket a szavakat.

Vannak olyanok, akik úgy gondolják, az, hogy „egyszer élünk” azt jelenti, hogy elfecsérelhetjük az életünket, és olyan butaságokat tehetünk meg, amelyekbe akár bele is halhatunk. De ez nem így van. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy igyekeznünk kell valóban fontos dolgokat megtenni, mert csak egyetlen esélyünk van rá.

6. A pletykálkodók, nagyszájúak. Azoknak, akik idejük nagy részét elpazarolják, kevés idejük marad arra, hogy tegyenek valami hasznosat is. A lelkileg egészséges emberek nem szeretik a nagyszájú embereket, akik úgy gondolják, hogy ha beszámolnak a munkájuk eredményéről, az eleget elárul a személyiségükről.

7. Az örökké depressziósak. Nem azokról az emberekről van szó, akiknél klinikailag diagnosztizálták a depressziót. Itt azokra az emberekre utalunk, akik úgy viselkednek, mintha az egész életük depresszióban telne. Rosszul érzik magukat a bőrükben, arra panaszkodnak, hogy milyen nehéz az életük, és mennyire szerencsétlenek.

De a szerencse nem olyan dolog, ami egy egész életen át kitarthatna. Ha az életed rossz, akkor az kizárólag a te hibád. Kerüld az ilyen embereket.

8. Azok, akik nem akarnak kimozdulni a komfort zónájukból. Ha érdekes és szórakoztató életet szeretnénk élni, akkor el kell kerülnünk azokat az embereket, akik nem akarnak kilépni a komfort zónájukból, és nem akarnak változtatni. A körülöttünk lévő emberek nagyobb hatással vannak ránk, mint gondolnánk. Ha végleg ki akarsz lépni a komfort zónádból, ne pazarold az idődet olyan emberekre, akik nem akarják követni a példádat.

9. Akik nem mernek álmodni. Azok, akik nem tudnak álmodni, valójában nem is élnek. Az életünket az a hit határozza meg, miszerint minden rendben lesz: és nem csak velünk, de az egész világon. Ez arra készteti az embereket, hogy álmodjanak, és változásokat hozzanak a jó irányba.

Azok, akik képtelenek álmodni, neked sem fogják ezt hagyni. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmutassák, hogy az álmaid csak álmok maradnak.

10. Azok, akik nem hisznek. Ők még azoknál is rosszabbak, akik nem mernek álmodni. Azok, akik nem hisznek a saját erejükben, értéktelenek.

Ők azok az emberek, akiknek valahogy soha nincs szerencséjük, akiknek nincs befolyása a világra és a körülményekre. Rendkívül depresszív légkörben élnek, és úgy érzik, semmi nem függ tőlük a világon. Csak sodródnak az árral, és semmit nem tesznek a siker érdekében.

Figyelj oda arra, hogy milyen emberek vesznek körül téged!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet