Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Több órányi erőfeszítés után sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a csíkszeredai Somlyó utcai romatelepen csütörtök este kiütött tüzet.

A tűzoltóság három tűzoltóautóval és egy mentőkocsival vonult a helyszínre. Az egymáshoz épített faházak hatalmas lánggal égtek.

Korodi Attila polgármester a helyszínen elmondta: autóbuszok szállítják a fedél nélkül maradt több tucat embert a város két sportcsarnokába, ahol meleg teát és szállást kapnak.

“Eloltottuk a tüzet. A tűzben leégett házakban lakók egy része rokonoknál vagy szomszédoknál húzta meg magát éjszakára, 230 személyt pedig a csíkszeredai sportcsarnokában helyeztek el, ahol ételt, vizet, meleg teát, matracot, takarót, ruhát biztosítottak nekik a helyi hatóságok, a katonaság és a lakosság támogatásával. A Hargita megyei vészhelyzeti bizottság pénteken 10 órakor ül össze a helyzet megvitatására” – mondták a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselői.

A csíkszeredai Somlyó utcai lakótelepen csütörtök este tűz ütött ki, amelyben 20 faház teljesen, vagy részben leégett. A tűzoltásban a csíkszeredai katonai tűzoltók és a szomszédos települések önkéntes tűzoltó alakulatai vettek részt, több órai erőfeszítés után sikerült eloltaniuk a lángokat.

A Székelyhon szerint egy kályha túlhevült csöve okozhatta a kialakult tüzet. A tűzvészben senki sem sérült meg.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!