KezdőlapVilág22 évesen egyedül neveli kisöccsét, miután meghaltak a szülei - szívszorító meglepetésben...

22 évesen egyedül neveli kisöccsét, miután meghaltak a szülei – szívszorító meglepetésben volt részük

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ez a nagylelkű kezdeményezés lehetőséget ad sok száz bajbajutottnak felállni a padlóról. A szervezet önkéntesek segítségével újít fel katasztrófasújtotta házakat, otthonokat, hogy a kegyetlenségek után újra esélye legyen a benne lakóknak az újrakezdésre.

A legnagylelkűbb segítség sokszor olyankor érkezik, amikor nem is számítanánk rá. A huszonkét éves Jaylan Gray először akkor tapasztalta meg a gondviselés megnyugtató érzését, amikor a „Katy Responds” nevezetű szervezet emberei felújították texasi otthonukat, ahol a fiatal fiú egyedül neveli a 12 éves kisöccsét, Juliant.

A „Katy Responds” szervezet egy kis texasi kezdeményezésből alakult, mára már legfőbb küldetésük az, hogy olyan nélkülöző vagy bajba jutott családok otthonait újítsák fel, akik nagyon rászorulnak egy kis támogatásra.

A fiatal fiú, Gray néhány éve vesztette el szüleit és azóta a család minden felelőssége az ő nyakába szakadt, beleérve a kisöccsének gyámságát is. Az elején még besegítettek a nagyszülők, ám egy újabb tragédia miatt őket is elvesztette a két fiú.

„Imádom, nincsenek szavak erre, ez sokkal több, mint amit valaha is kértem volna. Mértéktelenül hálás vagyok” – nyilatkozta Gray a lakásfelújítás közben.

A fiú továbbá azt is elmesélte, hogy az édesanyjával váltott utolsó mondatok ígéretek voltak, amelyben a fiú megígérte, hogy mindvégig vigyázni és nevelni fogja kisöccsét.

„Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy rendben legyen, vigyázok rá, hogy ne kerüljön bajba és arra is odafigyelek, hogy szeretve legyen” – tette hozzá Gray.

A két fiú otthonára már hosszú évek óra ráfért volna egy alapos felújítás, ugyanis először a 2017-es Harvey hurrikán tette tönkre, majd 2021-ben a téli nagy szelek rombolták tovább az épületet.

„Egy adott ponton már nem tudtam mit kezdhetnék a házzal, úgy voltam vele, hogy eladom. Óriási teher volt ez, amivel képtelen lettel volna megbirkózni.”

A felújítást végző csapat közel 3 hónapig dolgozott a háznál, majd a Lakewood egyházközösség felajánlásának hála új bútorokat is kaptak a fiúk. A közösség azonnal a fiúk mellé állt, amint megtudták, hogy milyen nehéz körülmények között élik túl a mindennapjaikat.

„Nem nézhettük tovább, hogy abban a házban kell élniük és tudtuk, hogy nélkülünk, soha nem jött volna rendbe az otthonuk” – tette hozzá a Katy Responds vezetőigazgatója, Ron Peters. „Micsoda nap! Végre újra az otthonukban üdvözölhetjük Jaylant és a kisöccsét, Juliant.”

És valóban a két fiú azóta is minden nap hálával a szívükben ébrednek, hiszen ez egy remek lehetőség, hogy minden holnappal egyre jobb és jobb életet teremtsenek maguknak.

„Annyira jól esik, hogy jó emberek vesznek körül és hogy ilyen nagylelkűen bánnak velünk. Sosem hittem volna, hogy egy ennyire jó dolog megtörténhet velünk” – zárta gondolatait Julian.

Fotó: YouTube

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet