Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A mosómedvekopó kiskorában sokszor rálépett füleire, így számtalanszor gurult le a lépcsőn.

Lábnyi hosszú – mármint bő 30 centis – egy kutya füle, amivel bekerült kedden a Guinness Világrekordok 2012-es kötetébe a leghosszabb fülű kortárs kutya kategóriában.

Az eb neve Harbor, Colorado államban él, nagytestű, fajtáját tekintve mosómedvekopó. (Ezt a fajtát Amerikában tenyésztették ki elsősorban fára mászni képes állatok, például mosómedve vadászatára.) Harbor fülei nem egyformák: egyik hosszabb, mint a másik. Az bal füle csak 31 centi és 1 milliméter, a jobb pedig 34 centi és 3 milliméter. A kortárs kutyafülrekorder immár 8 éves. Kölyökkorában sokszor rálépett füleire és emiatt gurulva érkezett lépcsők aljára.

Az abszolút világcsúcsot ugyanakkor nem Harbor tartja, hanem egy Tigger nevű néhai honfitársa, amely 2009-ben múlt ki. Fülei 34,9 és 34,3 centi hosszúak voltak, így összesítésben 3,8 centivel haladták meg Harbor “fejvitorláit”. Ugyanakkor, ha mindkét ebnek csak a hosszabb fülét vesszük, akkor mindössze 6 milliméterrel marad el Harbor.

MTI


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!