KezdőlapVilág30 év után levágatta körmeit a világ leghosszabb körmű nője

30 év után levágatta körmeit a világ leghosszabb körmű nője

-

Ayanna Williams 3-4 üveg körömlakkot is elhasznált egy manikűrözéshez, mielőtt levágatta volna rekordhosszúságú körmeit.

Keserédes pillanat volt Ayanna Williams számára, amikor nemrég megvált rekordhosszúságú körmeitől, amelyek már hosszú évek óta az élete részét képezték.

Miután közel 30 évig növesztette a körmeit, a houstoni Ayanna Williams nemrég úgy döntött, itt az ideje, hogy megváljon azoktól, és új életet kezdjen. Amikor még egyszer, utoljára megmérték a körmeit, az is kiderült, hogy sikerült megdöntenie a saját rekordját. Ayanna Williams 2017-ben ugyanis a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, mint az a nő, akinek jelenleg a leghosszabbak a körmei a világon.

Ayanna műkörmösként dolgozik, és minden körme több mint 50 centi hosszú volt, hüvelykujjának körme pedig elérte a 66 centis rekordot. Abban az időben, amikor elérte a világrekordot, körmeinek összmérete elérte az 576 centit. Akkoriban legalább 20 órába és több mint 2 üveg körömlakba került a manikűrözés.

Mielőtt 2021-ben végleg levágta a körmeit, Ayanna megdöntötte a saját rekordját, hiszen körmei összességében elérték a 733 centi hosszúságot. A közelmúltban egy manikűrözéshez már 3-4 üveg körömlakkot is el kellett használnia.

„Már jó néhány évtizede növeltem a körmeimet. Most már nagyon is készen állok egy új életre.” – mondta Ayanna. „Tudom, hogy hiányozni fognak, de elérkezett az idő, hogy lemondjak róluk.”

Ayanna gyerekkora óta a hosszú körmök megszállottja volt, és bár valóra vált az álma, és hatalmas körmöket növesztett, minden idők leghosszabb körmeinek (női) világrekordját nem tudta megdönteni. Ezt a címet továbbra is egy Lee Redmond nevű nő birtokolja, aki 1979-ben kezdte el növeszteni a körmeit, és, mielőtt egy autóbalesetben elveszítette volna azokat, elérte a 8,65 méteres hosszúságot.

Ennek ellenére Ayanna örül annak, hogy sikerült megdöntenie a saját rekordját, miután 28 évet szentelt az életéből körmei növesztésére. Most már az olyan hétköznapi dolgok sem jelentenek neki kihívást, mint a mosogatás, vagy az ágynemű lecserélése.

Amikor arról beszélt, hogy hosszú körmei hogyan korlátozták bizonyos mindennapi tevékenységeit, Ayanna azt mondta: „Nagyon óvatosnak kell lennem a mozdulataimmal. Ezért a fejemben általában már mindig a következő lépésre készülök, hogy megbizonyosodjak arról, hogy nem teszek kárt magamban a körmeimmel, vagy nem töröm le azokat. Ezért izgatott vagyok a körömvágás miatt, és várom az új kezdetet.”

Ayanna arról a játékról is mesélt, amit néha azokkal a gyerekekkel játszott, akik a körmeiről érdeklődtek: megkérdezte tőlük hány évesek, aztán azt mondta: „Találjátok ki, hány évesek a körmeim? 28-29 évesek. Idősebbek, mint te!”

Ayanna már nagyon várja, hogy rekordméretű körmeit kiállítsák a furcsaságokat felsorakoztató Ripley’s Believe It or Not! múzeumban, Orlandóban. Ugyanakkor azt is kijelentette: „A körmeimmel vagy anélkül, továbbra is királynő leszek. Nem a körmeim tesznek engem, hanem én a körmeimet!”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet