Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A bűvésztrükkök gyerekkorunktól kezdve lenyűgöznek bennünket, és sokan kíváncsiak vagyunk, vajon milyen titok rejlik a háttérben, hogy lehet legyőzni a fizika, a gravitáció, sőt, néha akár a halál törvényeit?

A bűvész igazi tehetsége azonban abban rejlik, hogy képes fenntartani a feszültséget a közönségben a következő nagyszerű trükkig. Még ha sokszor úgy is tűnik, hogy a bűvész a fizika törvényeit meghazudtoló mutatványokat hajt végre, a valóság teljesen más. Ezeknek az embereknek sincs természetfeletti ereje. Egyszerűen csak ismernek néhány olyan trükköt, amit nem szívesen fednek fel a nyilvánosság előtt.

Lássuk, mi rejlik néhány népszerű bűvésztrükk hátterében:

1. Helycsere a bűvös dobozban

Ebben a trükkben a bűvészt az asszisztensei segítik. Az egyik asszisztenst egy zsákba zárják, aminek a száját bekötözik, aztán egy ládába helyezik, aminek a tetejét lekötözik vagy leláncolják.

A trükk abból áll, hogy a bűvész helyet cserél az asszisztensével, méghozzá hihetetlenül rövid idő alatt. Na de vajon, hogy csinálja?

A válasz nagyon egyszerű. A doboz nincs szorosan lezárva, a fedele félrecsúsztatható, a zsákon pedig van egy másik kijárat is, amit általában egy belső cipzárral oldanak meg, így az asszisztens könnyen ki tud mászni belőle, és helyet cserél a bűvésszel, amíg a jelenetet egy lepellel vagy köpennyel takarják el a nézők szeme elől.

2. Késdobálós mutatvány

Első ránézésre ez a trükk rendkívül veszélyesnek tűnik. Az „áldozat” azonban valójában egyáltalán nincs veszélyben.

A titok abban áll, hogy a bűvész soha nem dobja el a kezében levő késeket, hanem hihetetlen gyorsasággal a ruhája titkos zsebébe rejti azokat. Eközben egy másik segítője a céltábla mögött áll, és a megfelelő pillanatban hátulról nyomja bele a késeket a táblába. Az egész trükk annyira gyors és jól koordinált, hogy képes megtéveszteni a szemünket, és azt hisszük, a kések valóban a bűvész kezéből repültek a céltáblába.

3. A bűvös doboz

Ez az a trükk, amikor a dobozba rejtett asszisztens testét hihetetlen pozíciókba nyújtja a bűvész. Nos, ennek a mutatványnak is van racionális magyarázata. A nőt egy nagy ládába helyezik, ahol a megfelelő pontokban lyukak vannak a fej, a lábfejek és a kezek számára. Amint a ládát bezárják, az asszisztens olyan pozíciókba hajlítja a testrészeit, amire az emberi test nyilvánvalóan nem lehet képes.

Valójában az történik, hogy amikor a bűvész kinyitja a doboz első és hátsó ajtaját is, és megmutatja, hogy a doboz teljesen üres, további két asszisztense rejtőzik benne egy-egy titkos rekeszben. Amikor a ládát bezárják, az asszisztensek elfoglalják a helyüket, és kidugják a kezüket meg a lábukat a megfelelő lyukakon. Annak érdekében, hogy a közönség még véletlenül se vehesse észre az átverést, különösen odafigyelnek arra, hogy a három lány a lehető legjobban hasonlítson egymásra.

4. A víz átalakítása jéggé

A bűvész az egyik kezében egy vizeskancsót, a másikban egy poharat tart. A pohárból vizet tölt a kancsóba, amiről feltételezzük, hogy üres volt. De amikor a kancsóból kezdene vizet tölteni az előbbi pohárba, jégkocka hullik ki belőle. Hogy lehetséges ez?

A kancsó belsejében egy közönséges szivacs rejlik, ami felszívja a vizet, a jégkocka pedig már kezdettől fogva benne volt. Otthon is végrehajthatod a trükköt, csak ne feledkezz meg róla, hogy átlátszatlan edényt kell használnod.

5. A galambok eltüntetése

A bűvész egy vagy több galambot helyez egy dobozba, és lezárja azt. Amikor legközelebb felnyitja a doboz fedelét, a madarak már nincsenek benne.

A magyarázat: A doboznak van egy titkos rekesze, itt lapulnak a madarak.

Forrás: BrightSide.me



Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!