KezdőlapVilág83 évesen lett édesapa az orvos: "105 évig kell élnem, hogy lássam...

83 évesen lett édesapa az orvos: „105 évig kell élnem, hogy lássam a fiam lediplomázni”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ki mondta, hogy egy idős ember nem szórakozhat és nem élheti öregkorát a negativitás és a magány árnyéka nélkül, amit a mai társadalom szinte ránk kényszerít? Természetesen a szórakozástól a gyermekvállalásig hosszú út vezet. Alberto Cormillot argentin orvos esete, aki 83 évesen lett apa, valóban kivételes eset.

Az ismert argentin orvos egy nála 48 évvel fiatalabb nőt vett feleségül, és előrehaladott kora ellenére úgy döntött, hogy megadja neki az első gyermek és az új család élményét. Ez minden bizonnyal egy személyes döntés volt, amely sok nyilvános vitát váltott ki: sok szkeptikus kritizálta az ilyen kapcsolat és a gyermek születésének választását.

Alberto Cormillot 1938. augusztus 31-én született Buenos Airesben, és hihetetlen történetével bizonyítja, hogy lehetséges másfajta öregkort is megélni. Természetesen mindig is sokféle tevékenységet folytatott, és a munkahelyén hosszú karriert futott be táplálkozási szakemberként, ami lehetővé tette számára, hogy több ezer beteg különböző étkezési zavarát gyógyítsa.

Hazájában jól ismerik, és 2019-ben címlapokra került, amikor bejelentette, hogy feleségül veszi a nála 48 évvel fiatalabb Estefanía Pasquinit. Szerelmük valóra vált, és néhány évvel később a közös gyermek utáni vágy is megvalósult.

Alberto fiatal feleségének szülei egyáltalán nem örültek a frigyüknek, a gyerek ötletére egyenesen felháborodtak.

„Anyám azt szokta mondani, hogy egy fiatal nő csak a pénz miatt megy hozzá egy idősebb emberhez. Eszébe sem jutott, hogy én tényleg azt szeretném, ha valaki szeretne engem. Apám még azt is mondta, hogy ne menjek többet a házukba. Több mint egy évbe telt, mire újra talpra állt” – mondta Alberto felesége. Szerencsére a családok azóta elfogadták egymást, és most, hogy Alberto és Estefanía a kis Emilio szülei lettek, még jobb a helyzet!

A fő kritika Alberto és Estefanía szülővé válásával kapcsolatban az, hogy a férfi túl idős ahhoz, hogy apa legyen. Sok felhasználó megjegyezte, hogy Alberto túl idős lesz ahhoz, hogy lássa a fiát felnőni, de mindketten azt mondták, hogy már beszéltek ezekről a dolgokról.

„Nem mondok semmi olyat, amit még nem tudok, vagy amit Alberto nem tud, vagy amiről még nem beszéltünk. Beszéltem a barátaimmal, és azt mondták: „Igen, ez meg fog történni, gyereked lesz, és egy nap (Alberto) nem lesz ott, természetes okok miatt”. És amikor elmegy, mi mindannyian ott leszünk, hogy támogassunk téged” – mesélte a fiatal feleség.

A kis Emilio 2021. szeptember 17-én született, tökéletes fizikai állapotban. Alberto tudja, hogy már nem fiatal, de még mindig sok energiát és szeretetet tud adni a fiának.

„Biztosan nem leszek ott, amikor harmincéves lesz, de mindenben mellette leszek, ahogy csak tudok” – mondta, majd hozzátette, hogy már most elkezdett néhány nagyon különleges ajándékot hagyni Emiliónak, ha idősebb lesz.

„Aktiváltam egy új telefont, így tudok neki üzeneteket küldeni a WhatsAppon, és mindenféle eseményt lefilmezek neki, fotókat küldök neki, és tudatom vele, hogy mit csinálok” – mondta a férfi.

Fotók: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet