KezdőlapVilágA 13 éves fiú a legsúlyosabb kómából ébredt fel azzal a hírrel,...

A 13 éves fiú a legsúlyosabb kómából ébredt fel azzal a hírrel, hogy „egyenesen Krisztus arcába néztem”!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ez a 13 éves kisfiú szörnyű motorbalesetet szenvedett, amelynek következtében heteket töltött a kórházban majd úgy tűnt egész hátralevő életét ágyhoz kötötten kell majd leélje. Amikor már a szülei is elvesztették a reményt, akkor történt a csoda, mert a kómában fekvő fiú kinyitotta a szemét és azt mondta, hogy szembenézett Krisztussal.

Minden szülő legnagyobb rémálma, hogy a gyerekével valami szörnyűség történik. Végignézni ahogyan a gyereked magatehetetlenül, betegen fekszik felér a legnagyobb kínzásokkal. Ennek a fiúnak a szülei pont ugyanezt élték át, mert egy szörnyű baleset miatt hónapokig kómába került a fiúk és csekély volt az esélye annak, hogy valaha is újra visszatérhet közéjük.

Egy nap azonban hihetetlen dolog történt, ugyanis a fiú váratlanul kinyitotta a szemét és nevetni kezdett.

Fotó: Katja Anderson/Facebook

A baleset

A 13 éves Micah Anderson a testvérével, Josiah-val indult el terepmotorozni. A Dél-Karolina-i testvérpár ekkor már több, mint egy éve hódolt az extrémsport izgalmainak, így a szülők valamelyest nyugodtan engedték útnak őket.

Micah édesanyja, Katja Anderson így jellemezte fiát: „egy vicces kis kelj fel jancsi, aki nagyon kedves és gyengéd”. Az anya nem is sejtette, hogy még 2013 júliusában az egyik ilyen motorozásuk mennyire meg fogja változtatni a család mindennapjait.

A terepen Micah ment elől és diktálta az iramot, Josiah pedig utána, de egy kanyar előtt Micah hirtelen lefékezett, amelyet a testvére már képtelen volt helyesen lereagálni és fékezés nélkül Micahnak ment és Josiah motorbiciklije egyenesen Micah fejére esett. Josiah azonnal érezte, hogy nagy baj történt, meg is kezdte az újraélesztést de nem sikerült, így elsőnek édesapjukat, Shawnt riasztotta.

Fotó: Katja Anderson/Facebook

„Azt hiszem, hogy meghalt” – mondta el Josiah az édesapjának zavartan. Shawn 45 percen át küzdött a fia életéért, míg a mentősök a helyszínre értek.

„Elszürkült, alig lélegzett és mindvégig azt hittem, hogy elvesztettük” – emlékezett vissza az apuka.

A kórházban az orvosok olyan súlyos fejsérülést állapítottak meg, szinte semmi esélyt sem jósoltak a felépülésére.

Fotó: Katja Anderson/Facebook

A csoda

Aztán hónapok teltek el úgy, hogy a fiú kómában feküdt s végül egy nap, mikor Shawn elsétált a fiú ágya mellett látta, hogy megmozdult az egyik lábujja, innen tudta az édesapa, hogy küzdeniük kell érte, annak ellenére, hogy a legtöbb kezelésre a szervezete alig reagált. Aztán újabb hónapok teltek el és a szülők már kezdték végleg feladni a reményt, amikor az orvosok azt mondták, hogy már nem tudnak mit tenni.

Aztán egy nap Shawn ismét arra lett figyelmes, hogy a fiú lábujjai megmozdultak. A következő pillanatban azonban nem várt dolog történt, Micah nevetni kezdett. Az apa azonnal az ágyhoz ült és beszélni kezdett Micahhoz, a fiú pedig mindvégig nevetett és kinyitotta a szemét, habár mozdulni vagy beszélni egyelőre még mindig képtelen volt.

Fotó: Katja Anderson/Facebook

Az orvosok azonnal reagáltak az új szituációra és megkezdték az új kezeléseket.

Micah pedig egy kis idő elteltével beszélni kezdett.

„Megfordultam és egyenesen Krisztus arcába néztem, aki körül angyalok röpködtek. Nem találok magyarázatot arra, hogy miért leltem ebben ekkora örömöt” – mesélte el Micah.

Micah szerint Jézus küldte őt vissza a családjához, hogy megbocsásson a balesetért és hogy újra magáénak érezhesse apja szeretetét. Micah egész további életét meghatározta ez az élmény, így elhatározta, hogy amint annyira felépül mesélni fog az embereknek. És valóban ez történt, Micah azóta is olyan embereknek mesél, akik kezdik feladni a reményt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet