KezdőlapVilágA 20 éves fiú leugrott a luxus óceánjáró fedélzetéről, miután állítólag részegen...

A 20 éves fiú leugrott a luxus óceánjáró fedélzetéről, miután állítólag részegen összeveszett az apjával

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 20 éves Levion Parker a családjával együtt a Liberty of the Seas luxushajó fedélzetén utazott a floridai Fort Lauderdale-ből a Dominikai Köztársaságba és vissza. A fiú április 4-én hajnalban leugrott a 11. fedélzetről, miután állítólag ittasan összeveszett az apjával.

A Broward megyei rendőrség megerősítette a fiatal fiú személyazonosságát, miután az amerikai parti őrség abbahagyta a keresést a Bahamák környékén.

Levion és a testvére, a 18 éves Seth, aznap este a hajó 11. fedélzetén található pezsgőfürdőben voltak körülbelül hajnali fél 4-ig, több másik utassal együtt, és az egyikük, egy Bryan Sims nevű férfi nem sokkal később szemtanúja volt annak, amint a fiú összeveszett az édesapjával, Francel Parkerrel, majd váratlanul kiugrott az ablakon.

„Azt hiszem, az apja azért szidta őt, mert részeg volt. Amikor odaértünk hozzájuk, azt mondta az apjának: ‘Ezt most rögtön rendbe hozom’. És mindannyiunk szeme láttára kiugrott az ablakon” – idézte fel Sims a történteket.

Nem világos, hogy Levion hogyan lehetett volna részeg, mivel a Royal Caribbean társaság hajóin az Észak-Amerikából vagy a Karib-tengerről induló utakon az alkoholfogyasztás alsó korhatára 21 év, és Sims, aki már a pezsgőfürdőben is beszélgetett a fiúkkal, szintén nem figyelt fel rá, hogy részeg lett volna. Azt mondta, a két fiú láthatóan jókedvű volt, és jól érezték magukat, és mindenféléről beszélgetett velük.

Sims elmondta, hogy hajnali 4 körül már mindenki elhagyta a pezsgőfürdőt, és ő is éppen lefekvéshez készülődött. „Amikor a hajó hátsó részéhez értem a medencefedélzeten, észrevettem, hogy az öccsével és az apjával kijöttek a tolóajtókon a liftek mellett. Felém sétáltak, az apja átkarolta őt, és beszélgettek” – idézte fel Sims.

„Amikor pont elém értek, ahogy elhaladtunk egymás mellett, elhúzódott az apjától, és azt mondta: Ezt most rögtön rendbe hozom neked! Aztán kiugrott az ablakon. Szó szerint 2-3 méterre lehettek tőlem.”

Bár a fiú édesapja azonnal kiabálni kezdett, hogy állítsák meg a hajót, beletelt egy kis időbe, mire valóban sikerült megállni és visszafordulni – körülbelül másfél kilométert haladtak még előre. A legénység azonnal kisebb csónakokba szállt és keresni kezdte Leviont, de nem találták meg őt. A hajó előző nap kötött ki a Dominikai Köztársaságban, és körülbelül 90 kilométerre volt a Bahama-szigeteki Great Inagua partjaitól, amikor kiadták a riasztást, hogy valaki beleesett a vízbe.

A fedélzeten tartózkodó 4000 utas többsége azonban csak akkor értesült a tragédiáról, amikor a kapitány másnap reggel közölte a hírt. „Bejelentették a hangosbemondón, miközben reggeliztünk, az egész szoba elcsendesedett. Aztán a hajóút hátralévő része furcsán hétköznapinak tűnt” – írta az egyik utas a Redditen.

Néhány utas megpróbált segíteni a keresésben, és a fedélzetről a vizet fürkészték, majd nem sokkal reggel 9 óra előtt a parti őrség is megérkezett. A hajó nem sokkal ezután elindult, a parti őrségre bízva a keresés folytatását.

„A hajón voltam, és amikor megérkezett a parti őrség, és elindultunk, nem tudtam nem arra gondolni, hogy mit érezhetnek a szülők, hogy hátrahagyják a fiukat” – mondta egy Linda Meissner Nuffe nevű utas.

Nuffe azt is elmondta, hogy a családdal szomszédos kabinban utazott, és nagyon szimpatikusnak találta Leviont, csendes, jól nevelt fiúként jellemezte őt, és hozzátette, hogy soha nem hallott hangoskodást vagy veszekedést a család kabinjából a 4 napos út alatt.

„Csendes és udvarias volt, nem olyasvalaki, aki dühöngő alkoholistának tűnt, ahogy a sajtóban ábrázolják” – mondta.

Az amerikai parti őrség azóta felfüggesztette a keresést, a fiú apja pedig azt nyilatkozta, a család már ügyvédekkel konzultál, és készülnek kiadni egy hivatalos nyilatkozatot a történtekkel kapcsolatban. Francel Parker egy légkondicionáló céget vezet, és a Tropic Supply nagykereskedelmi vállalat vendégeként volt a fedélzeten a családjával.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet