KezdőlapVilág„A 30-as éveimben járok, és nem tudom elképzelni, hogy gyerekeim legyenek -...

„A 30-as éveimben járok, és nem tudom elképzelni, hogy gyerekeim legyenek – tönkreteszik a párkapcsolatodat”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy harmincas éveiben járó nő, aki mindig is bizonytalan volt a szülővé válással kapcsolatban, úgy érzi, a gyerekvállalás „elkerülhetetlenül” tönkretesz egy párkapcsolatot, és nem akarja veszélybe sodorni jelenlegi boldogságát a párjával.

A gyerekvállalás kérdése komoly dilemmát vethet fel, különösen, mivel ez a szerepkör komoly elkötelezettségekkel jár, amiknek prioritást kell élvezniük. Egy harmincas éveiben járó nő pontosan ettől tart, és azt mondja, nem akarja kockára tenni jelenlegi harmonikus kapcsolatát a párjával.

A nő elmondása szerint mindig is kétségekkel fordult a gyerekvállalás kérdése felé. 12 éve van együtt a férjével, és tökéletesen elégedett a mostani életükkel, ami tele van nyaralásokkal, vacsorákkal és fantasztikus karrierlehetőségekkel.

Azt is elmondta, hogy valószínűleg a szülei kapcsolata is befolyásolta az ezzel kapcsolatos nézeteit. Az édesanyja 37 éves volt, amikor ő megszületett, és az anyaság teljesen megváltoztatta az addigi életét és a férjével való kapcsolatát. A nő a Mumsnet fórumon osztotta meg az aggodalmait.

„Az édesanyám teljes lendülettel belevetette magát az anyaságba, ez volt a legnagyobb ambíciója, és fantasztikus anya volt. De az apámmal való kapcsolata megromlott emiatt, és utólag visszagondolva úgy látom, hogy egy kicsit úgy állt a helyzet, hogy anyám és én álltunk szemben az apámmal, különösen tinédzserkoromban.”

„Rájöttem, hogy tudat alatt mindig is úgy éreztem, a gyerekvállaláshoz fel kell áldozni a párkapcsolati boldogság egy részét. És – tekintettel arra, hogy nem ismerem a potenciális gyerekemet/gyerekeimet – lehetetlennek tűnik a döntés, hogy ezért feladjam azt a jó kapcsolatot, ami a férjem és köztem van” – magyarázta.

Ami a baráti társaságát illeti, azt látta, hogy néhány barátnője házassága megsínylette a gyerekvállalást, ezért kíváncsi volt, vajon mit gondolnak mások erről a kérdésről.

A fórum felhasználóinak egy része tökéletesen megértette a nő aggodalmát, az egyik hozzászóló például azt írta: „A férjemmel azt tapasztaltuk, hogy a kapcsolatunk megsínylette a gyereknevelés nehézségeit, de dolgoztunk rajta, és úgy érzem, ha ezt túléljük, bármire képesek vagyunk.”

Más édesanyák azonban azt állították, a házasságuk erősebb lett, mint valaha, miután szülők lettek.

„A kapcsolatunk soha nem volt erősebb. A támogató és segítőkész szülők is hozzájárulnak ahhoz, hogy sok minőségi időt tölthessünk együtt, és gyakoriak a randi esték is. Semmin sem változtatnék” – biztosította egy második felhasználó.

Egy harmadik válaszadó pedig a következő tanácsot adta: „Nem hiszem, hogy ez feltétlenül egy végtelen küzdelem kezdetét jelenti, hogy elégedettek lehessetek házaspárként. Gondoskodnotok kell arról, hogy elegendő támogatást kapjatok. Ezenkívül tudatos erőfeszítéseket kell tennetek annak érdekében, hogy ne vegyétek magától értetődőnek egymás jelenlétét.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet