KezdőlapVilágA 35 éves nő megfogadta, soha nem esik teherbe a szüléstől való...

A 35 éves nő megfogadta, soha nem esik teherbe a szüléstől való halálfélelme miatt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az ember általában az ismeretlentől fél, attól, amit még nem ért, vagy amivel még nem nézett farkasszemet. Mindannyian küzdünk valamilyen fóbiával, még akkor is, ha némelyeket idő közben megtanultunk kezelni. A 35 éves Samantha King viszont inkább egy életre lemond az anyaságról, minthogy bevállaljon egy szülést, amitől gyakorlatilag halálfélelmet érez.

A tudományos nevén tokofóbia – a szüléstől való kóros félelem annyira uralja a nőt, hogy megfogadta, soha nem fog gyermeket vállalni. Tinédzserkorában az édesanyja elültetett egy gondolatot a fejébe a terhességről, azt gondolván, sikerül ezzel távol tartania a lányát a rá leselkedő veszélyektől. A hatása azonban túllőtt a célon: Samanthában azóta halálfélelemmé nőtte ki magát a gyermekvállalás.

„Fiatalabb korom óta anyu belém sulykolta a félelmet, és azt mondta, hogy 15 vagy 16 évesen ne essek teherbe. Ahogy nőttem, úgy nőtt bennem ez az rettegés is. A gondolattól, hogy terhes leszek, kiráz a hideg. Abból, amit mondtak nekem, hogy érzed, ahogy a baba mozog benned, és az egész szülés gondolata undorító és ijesztő”vélekedett a nő, aki egyébként Ausztráliából származik és utazási blogger.

Samantha nem lelkesedik a terhesség egyéb hatásaiért sem. „A tested egész életedre megváltozik, és aztán örökre a gyerekkel maradsz” – fogalmazott. Kihangsúlyozta, nem utálja a gyerekeket, nem áll szándékában senkit megsérteni.

Szerinte néha „aranyosak” és „viccesek”. De cseppet sem vonzza őt ez az „egész folyamat, amikor terhes vagy, és meg kell küzdened az összes mellékhatással, például a reggeli rosszullétekkel és a fájdalmakkal” – vallotta be őszintén.

Bár saját magát sosem tudná elképzelni várandósan és gyerekkel, úgy véli, „terhesnek lenni csodálatos dolog” – már amennyiben a környezetében lévő várandós nők látványából és tapasztalataiból ezt meg tudja ítélni.

„Azt hiszem, valószínűleg tudnék nevelőszülőként nevelni vagy örökbe fogadni egy gyereket, de a terhesség egész folyamata túlságosan kiborít” – szögezte le.

Esetleg, ha majd eljön az ideje, reméli, hogy a félelme terápiával esetleg csökkenhet, de nem biztos benne, hogy teljesen el fog múlni.

„Sok nőnek, aki nagyon szeretne gyereket, sajnos nincs meg ez a lehetősége, és vannak olyan nők, akik abszolút szeretnek terhesek lenni! Én pedig nem tudok ennél rosszabbat elképzelni magamnak” – árulta el a nő.

Samantha azt is érzi, hogy az utazás iránti szeretete miatt az életmódja nem lenne összeegyeztethető a családalapítással. „Sokat dolgozom, a kutyámmal töltöm az időmet, és amikor csak tehetem, utazom” – fogalmazott. Jelenleg egyedülálló, de sosem titkolta a fóbiáját a partnerei előtt, ha éppen arról volt szó.

„Elég nyíltan beszélek az emberekkel, amikor egy kapcsolat eljut arra a pontra, amikor komolyra fordulhat a dolog. Tudatom velük, hogy rettegek a teherbeeséstől, és hogy nagy az esélye annak, hogy nem lesz gyerekem. A legtöbben eléggé elfogadóak, mivel a mi korunkban már lehet, hogy van gyerekük. Csak egy srác volt, aki kicsit felhúzta magát, mivel gyereket akart, de tiszteletben tartotta a döntésemet, és elváltak útjaink. Soha nem akarnék megakadályozni senkit abban, hogy saját gyereke legyen” – jelentette ki Samantha.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet