KezdőlapVilág„A 37 arcműtétem több 1 millió dollárba került” - mondja a fiú,...

„A 37 arcműtétem több 1 millió dollárba került” – mondja a fiú, aki úgy született, hogy nem fejlődött ki a fél arca

-

A floridai Orlandóból származó Nathan valamilyen rejtélyes oknál fogva úgy született, hogy az arca nem fejlődött ki megfelelően. Mivel az állapota meglehetősen egyedi, az orvosok még nevet sem találtak neki, ezért Nathan és családja egyszerűen Nathan-szindrómának nevezik. A fiú orr, fül és az egyik szeme nélkül született, és rekonstruktív műtétek egész sorozatán esett át. „A 37 arcműtétem több 1 millió dollárba került.” – mondja.

Az arca bal fele teljesen normálisan fejlődött, de a jobb oldala nem fejlődött ki úgy, ahogy kellett volna. Nem volt orra és állcsontja, ezért ezeket a bordáiból kivett csontokkal pótolták, a bal szeme pedig üvegszem. Nathan azt mondja, az egyik elmélet szerint azért alakult ki nála ez a rendellenesség, mert az anyaméhben a jobb oldalával a méh falának dőlt.

A szülők a terhesség 12-ik hetében, a második ultrahang vizsgálaton szereztek tudomást a fejlődési rendellenességről, ekkor közölték velük, hogy a baba a farkastorok (más néven szájpadhasadék) nevű rendellenességgel jön majd világra. Nathan első műtétjére mindössze két hetes korában került sor, ezt pedig még számos másik követte, az erre költött össze pedig hatalmas volt, de a szülők egy percig sem gondoltak erre.

Nathan azt mondja, szereti az arcát, úgy ahogy van, mert ez teszi őt azzá, aki. Azt pedig külön élvezi, hogy az üvegszemével időnként megviccelhet másokat. Magabiztos, és jól érzi magát a bőrében, azt mondja, soha nem próbálta meg elrejteni az arcát.

„Ez vagyok én, és büszke vagyok rá. Egyszerűen csak másnak születtem.” – mondja.

Nővére, Kazandra, szerint Nathan mindig is vidám és energikus gyerek volt, akivel remekül lehetett szórakozni. Nathan számára nagyon fontosak a barátai is, akik szintén elfogadják, és támogatják, és úgy gondolják, igazi vezéregyéniség, aki pontosan tudja, mit akar, és képes elérni a kitűzött céljait.

„Nem volt könnyű neki, de nagyon erős. Nagyon sok mindenre megtanított. Megtanított arra, hogy legyek jobb szülő.” – mondja Nathan édesapja, Gerald. Édesanyja, Vicky, is nagyon büszke a fiára, aki most egyetemen tanul, és már az iskolában is jó eredményeket ért el.

„Soha nem változtatnék meg semmit magamon, büszke vagyok magamra, büszke vagyok arra, amilyennek Isten teremtett. Nem akarok változtatni a kinézetemen, azt hiszem, minden okkal történik.” – mondja Nathan.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet