KezdőlapVilágA 7 gyerekes édesanya extrém kuponozással takarít meg pénzt: a szegénység kényszerítette...

A 7 gyerekes édesanya extrém kuponozással takarít meg pénzt: a szegénység kényszerítette rá a megtakarításra

-

April Blum egy Pennsylvania államban élő családanya, aki 7 kamaszkorú gyereket nevel, és extrém megtakarítási stratégiájának köszönhetően kiérdemelte a Coupon General becenevet.

Ennek az édesanyának a kuponozás elengedhetetlen szükséglet, hiszen egy kisebb „hadsereget” kell eltartania, ami nem kis feladat. April saját bevallása szerint egy kissé katonás természet, de azt mondja, erre szüksége is van, ha rendet akar tartani az otthonában. Férjével, Rickel, 7 kamaszkorú gyereket nevelnek, és ha a 9 tagú család eltartása még nem lenne elég megterhelő, a házaspár ráadásul azt is elvállalta, hogy minden vasárnap gondoskodnak a helyi templomban megszervezett vacsoráról – ami plusz 200 ember ellátást jelenti.

A Blum család pincéje lényegében egy jól felszerelt bunker, az itt felhalmozott termékek értéke meghaladja a 30 ezer dollárt, de a családanya mindenhez sokkal olcsóbban jutott hozzá, hála a kitartó és körültekintő kuponozásnak. A pincében külön részlegeket kaptak a különböző termékek, akárcsak a szupermarketekben – van fűszeres polc, pékárus és konzerves polc, és egy telepakolt fagyasztóláda is. A pincében 500 üveg spagetti szósz és körülbelül 2 évre elegendő mosópor van felhalmozva, de amikor az emberek árufelhalmozással vádolják, April azt mondja, náluk nem porosodnak ezek a termékek a polcokon, mindenre, amit megvásárolnak, szükségük is van.

April a leginkább az édességek számára fenntartott részlegre – az úgynevezett Cookie Jarra – büszke, ami egy egész lelakatolt szobát elfoglal.

„Az én süteményes „tálcám” túl nagy ahhoz, hogy elférjen egy polcon, vagy egy konyhapulton. Az én süteményes tálcám egy egész szobát elfoglal.” – mondja büszkén az édesanya.

April pénzügyi nehézségek miatt kezdett el kupongyűjtéssel foglalkozni, mert egy időben még az is nehézséget okozott neki, hogy gondoskodjon a mindennapi ebédről a családja számára. Nem volt más választásuk, jótékonysági szervezetekhez, élelmiszerbankokhoz kellett fordulniuk.

„Nagyon megalázó szülőként ebben a helyzetben lenni.” – mondja April, és azt is hozzáteszi, hogy a kupongyűjtés lehetővé tette a számára, hogy soha többé ne kelljen ebbe a helyzetbe kényszerülnie.

April heti 16 órát tölt azzal, hogy az újságokban és szórólapokban a szupermarketek akcióit keresi, és kiszámolja, hol érdemes bevásárolnia ahhoz, hogy a lehető legtöbbet takarítson meg. A bevásárlásnál a gyerekei is segítenek, nem ritka, hogy 6 bevásárlókocsit is megtöltenek. Egy alkalommal, amikor a templomnak szánt vacsorára vásároltak, a bevásárló lista meghaladta az 1000 dollárt, de a rengetek kuponnak és a kitartó sorban állásnak köszönhetően (2 órába telt, mire a pénztárosnak sikerült manuálisan bevezetnie minden kupont, mert a számítógépes rendszer nem volt képes feldolgozni az összes adatot) April végül mindössze 33 dollárt és 61 centet fizetett.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet