KezdőlapVilágA 80 éves férfi, aki gyakorlatilag 61 éve nem aludt, azt mondja,...

A 80 éves férfi, aki gyakorlatilag 61 éve nem aludt, azt mondja, az orvosoknak fogalmuk sincs róla, miért

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy 80 éves vietnámi férfi saját bevallása szerint több mint 60 éve nem aludt, de az orvosoknak fogalmuk sincs róla, miért.

A különös eset Vietnámban kezdődött, az 1955 és 1975 között dúló háború közepén. Thai Ngoc eleinte még képes volt aludni, de 1962 óta állítólag egyszer sem sikerült kialudnia magát.

Drew Binsky YouTuber érdeklődését felkeltette a szokatlan történet, és úgy döntött, a saját szemével győződik meg annak valóságtartalmáról, ezért elutazott Vietnámba, hogy találkozzon az idős férfival.

„Bármi is legyen a helyzet, 2 napot utaztam Arizonából egy dél-vietnámi kis faluba, hogy felkutassam őt, egész éjjel fennmaradjak vele, és megnézzem, hogy valóban igaz-e, hogy nem alszik” – magyarázta Binsky a videóban.

Az interjúban Ngoc azt mondta Binskynek, hogy fogalma sincs róla, miért nem tud aludni.

A férfi felesége eleinte megijedt, amikor látta, hogy a férje nem alszik, de az évek során ez normálissá vált a számukra, és elmondta, hogy az elmúlt 60 évben egyszer sem látta őt mélyen aludni.

A 80 éves férfi, aki gyakorlatilag 61 éve nem aludt, azt mondja, az orvosoknak fogalmuk sincs róla, miért
Fotó: YouTube

Ngoc megpróbált magyarázatot találni az álmatlanságára, de az orvosok tanácstalanul álltak az eset előtt.

Néha, ha elég rizsbort iszik, Ngoc képes kikapcsolni az agyát elég hosszú időre ahhoz, hogy egy-két órát aludjon. Rendszeresen lefekszik, hogy megpróbáljon pihenni, de csak ritkán sikerül rövid időre elaludnia.

Általában azonban éjszaka is fent van, dolgozik és rizsbort készít.

Azt mondja, általában nem fárad el úgy, mint a legtöbb ember, bár a zöld tea és a rizsbor fogyasztása némi plusz energiát biztosít neki.

Bár így határozottan produktívabb lehet a legtöbb embernél, Ngoc bevallotta, hogy szeretné, ha végre kipihenhetné magát.

A 80 éves férfi, aki gyakorlatilag 61 éve nem aludt, azt mondja, az orvosoknak fogalmuk sincs róla, miért
Fotó: YouTube

Mivel lehetőséget kapott arra, hogy Binsky videóján keresztül megossza a történetét a világgal, arra kérte az embereket, hogy ha bárki tudja, mi segíthetne neki elaludni, keresse meg őt.

Binsky a videóban felállította a saját elméletét: megállapította, hogy Ngoc nem szívesen beszél a vietnámi háború időszakáról, és szerinte talán poszttraumás stressz-szindróma okozhatja az alvásképtelenségét.

Ngoc tudomása szerint ő az egyetlen ember a világon, aki ilyen hosszú ideje nem tud aludni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet